Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Rawfood nya kosten

De senaste åren har fler och fler hakat på det här med rawfood och många ser de hälsofördelar som den här typen av kost har. Den som vill börja äta råkost hittar massor av produkter i butik och kan till och med odla en del av kosten själv.

I Sveriges Radio kan man läsa att det är många som vill inspirera andra till att börja äta mer rawfood eftersom de själva har upplevt de positiva hälsofördelarna med den här typen av mat. En utav dem som inspirerar andra är Emma Andersson och hon berättar om hur hon direkt efter att ha bytt kost till rawfood märkte av hur hon blev piggare och att magen inte alls blev uppblåst och gasig längre. Hon och en kompis har nu startat en facebooksida och håller träffar för att försöka inspirera folk till att prova på råkost.

Levande livsmedel

Men vad är då rawfood? Jo, det är livsmedel som är levande och har inte processats eller värmts mer än 42 grader. Detta innebär alltså att vitaminerna och mineralerna som ursprungligen funnits i födan, fortfarande finns kvar. Det finns ingen som helst kött i råkosten utan proteinerna kommer från linser, fröer och bönor. För den som vill haka på trenden finns massvis av rawfood att köpa i de flesta livsmedelsaffärer och vill man hitta ett ännu större sortiment finns det även gott om webbutiker som specialiserat sig på rawfood. En utav dessa kan man läsa om här.

Gro egna groddar

Om man vill hushålla med pengarna lite kan man faktiskt också odla sin egen rawfood. En stor del av födan i råkost består nämligen av groddar av olika slag och dessa kan man odla hemma, till och med inomhus under vinterhalvåret. I Helsingborgs dagblad står det mer om detta och där kan man ta del av alla smarta tips som gör odlingen lättare.

Relaterade inlägg:

  1. Komplettera kosten med kosttillskott
  2. Sveriges bästa mathistoria!
  3. Julbordet och den traditionella julskinkan