Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Julbordet och den traditionella julskinkan

TRENDER /

Snart är julen återigen här hos oss och det börjar därmed bli dags att fundera på vad det är man vill servera på årets julbord. Precis som under resten av året finns möjligheter till att komplettera utbudet med lite grönsaker och vegetariska varianter för att skapa sin egen personliga mix på julbordet.

Men om man helt vill satsa på det klassiska utbudet? Kött är något vi svenskar över lag äter mycket av under julen. Det är revbensspjäll, skinka, köttbullar och prinskorvar. Att äta kött under julen, och hur många olika sorter man ska ha på julbordet är något som man bestämmer själv. Om man vill satsa på köttet finns det en del tips för att lyckas riktigt bra med det kött som man väljer att servera.

För att hitta ett bra recept när det gäller hur man ska tillaga den stora klassikern på julbordet kan man på någon av de stora sökmotorerna söka efter recept julskinka för att hitta ett som man tycker verkar bra. Är man riktigt ambitiös kan man naturligtvis testa olika recept redan innan jul. Fördelen med att leta efter recept på julskinka på nätet är att de flesta sajterna har kommentarsfunktion där användare som redan har testat recepten har gått in och gett sitt betyg och omdöme. På så sätt kan man genom att läsa dem känna sig lite mer säker på hur slutresultatet kommer att bli.

Tips inför årets julskinka

  • För att slippa den stora arbetsinsatsen går det bra att köpa en färdigkokt skinka, som brukar vara minst lika saftiga, som sedan bara griljeras hemma.
  • Skinkan är en av de fettsnålaste maträtterna på julbordet, speciellt borträknat fettranden, och kan på mellandagarna användas i en rad andra goda maträtter utan att ge känslan av att man serverar rester.
  • Har man många olika rätter på sitt julbord kan man räkna med att det går åt mindre julskinka per gäst, då kan man räkna med att det behövs en skinka som ger ca 50 gram per matgäst. Finns det inte lika många rätter går det snarare åt upp mot 125 gram per person.

Relaterade inlägg:

  1. Håll vikten vid julbordet
  2. Resultat ICAs julundersökning 2010
  3. Information om ICAs julsatsning 2010
  4. Gör julen till en fest med catering
  5. Julbröd