Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Apetina® grill cheese – en ost för grill- eller stekpanna

MAT /

I vår presenterar Arla en ny matlagningsost i ostdisken lagom till sommarens alla matupplevelser. Apetina grill cheese är en smakrik ost som snabbt och enkelt tillagas i grill- eller stekpannan hemma i köket eller direkt på grillen ute i trädgården. Servera nygrillad Apetina grill cheese tillsammans med en fräsch sallad, i en varmrätt som alternativ till kött eller som tilltugg till fördrinken en varm sommarkväll.

Allt fler människor upptäcker fördelarna med att använda ost i matlagningen. Det är gott, snabbt och enkelt att tillaga och ett bra alternativ till kött och fisk i många maträtter. Apetina grill cheese är en helt ny matlagningsost med balanserad sälta och aptitligt tuggmotstånd. Osten tillagas snabbt och enkelt genom att stekas eller grillas och passar som såväl varmrätt som tilltugg.

– Vi ser att efterfrågan på matlagningsost ökar och att många vill variera sin matlagning med ost som går att steka eller grilla. Med Apetina grill cheese erbjuder vi en smakrik ost som fungerar perfekt som både varmrätt och tillbehör. Osten passar utmärkt till sallader, grillspett eller som den är till en bit honungsmelon, säger Eva Tingåker-Johansson, varumärkesansvarig Arla.

Medelhavet inspirerar till matlagning med ost

Att ost i matlagning har blivit alltmer efterfrågat har sitt ursprung i den uppskattade medelhavskosten, som allt fler möter på resor till populära Medelhavet. Många inspireras av smaker från bland annat Grekland och Cypern, där ost i matlagningen är en självklarhet och används i allt från pajer, omeletter och sallader till saganaki. Att steka eller grilla ost uppskattas särskilt under sommarmånaderna, men allt fler använder ost i matlagningen året runt.

100 % komjölk

Apetina grill cheese är tillverkad av 100 % pastöriserad komjölk och har ett högt proteininnehåll. Konsistensen ger ett aptitligt tuggmotstånd och lagringen under åtta veckor ger osten en fyllig smak. Osten är laktosfri och kan även konsumeras av laktovegetarianer.

Relaterade inlägg:

  1. Arlas nya smarta tillskott i cottage cheese sortimentet
  2. Longdrink, cocktail eller kanna?
  3. Fluffig jordgubbs- och kardemummasås eller snabbglass
  4. Druvan erbjuder kallpressad rapsolja
  5. Ostens historia