Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Arlas nya smarta tillskott i cottage cheese sortimentet

MAT /

KESO® Mellanmål – komplett med frukt & nötter i locket

Arla breddar sitt sortiment av cottage cheese och presenterar supersmarta KESO® Mellanmål, ett gott, mättande mellanmål laddat med nyttigheter. Bägaren är fylld med naturell cottage cheese och i locket ligger frukt, nötter och bär samt en praktisk sked. KESO® Mellanmål finns i två smakvarianter; hasselnötter, blåbär och tranbär eller cashewnötter, ananas, papaya och apelsin.

Att äta regelbundet är otroligt viktigt för att må bra och hålla energinivån uppe. Många mellanmål konsumeras i farten och det kan vara svårt att hitta kompletta alternativ som är mättande och laddade med protein. KESO Mellanmål är ett nytt mellanmål för alla som lever ett aktivt liv och behöver få i sig något gott och hälsosamt när de är på språng eller bara behöver något snabbt, enkelt och nyttigt.

– Många konsumenter tycker att det saknas ett gott och samtidigt nyttigt mellanmål som man kan ätai farten*. Nu erbjuder Arla ett komplett mellanmål laddat med näringsrik cottage cheese i bägaren och toppad med frukt och nötter i locket. Det finns även en sked i locket så att man snabbt och enkelt kan njuta av ett fräscht mellanmål när det passar bäst; på väg till eller efter gymmet, kvällsaktiviteten eller varför inte ta med den i picknick-korgen, säger Hanna Skuncke, varumärkesansvarig för KESO.

Svenskar vill äta nyttigt och gott och cottage cheese är populärt. Under ett år säljs närmare 8 000 ton i svenska matvarubutiker. Snittkonsumtionen är därmed nästan 1 kg cottage cheese per person och år och försäljningen ökar stadigt. Arlas varumärke för cottage cheese är KESO, som är en grynig färskost tillverkad av svensk mjölk. KESO har funnits på marknaden i mer än 50 år och står för 85 procent av all cottage cheese som säljs.

KESO familjen
Idag finns KESO cottage cheese naturell samt även flera smaksatta varianter, en ekologisk KESO cottage cheese, en laktosfri KESO cottage cheese och KESO cottage cheese mini.

Nyheten KESO Mellanmål finns i butik från vecka 36, 2010. Varje förpackning innehåller 125 gram cottage cheese och 25 gram nötter och frukt. För näringsvärde se bifogat faktablad. I locket finns en praktisk sked, produkterna har en hållbarhet på 35 dagar. KESO mellanmål säljs i livsmedelshandeln samt i servicehandeln såsom Pressbyrån och 7-Eleven. Cirkapris: 17–18 kr.

* Källa: Synovate november 2009


Näringsvärde KESO Mellanmål

KESO Mellanmål cashewnötter, ananas, papaya och apelsin

Näringsvärden per 100g:
–    Energivärde 600 kJ/140 kcal
–    Protein 11 g
–    Kolhydrat 12 g
–    Fett 5 g

KESO Mellanmål hasselnötter, blåbär och tranbär

Näringsvärden per 100g:
–    Energivärde 600 kJ/140 kcal
–    Protein 11 g
–    Kolhydrat 10 g
–    Fett 6,5 g

Relaterade inlägg:

  1. McVitie’s utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små
  2. Apetina® grill cheese – en ost för grill- eller stekpanna
  3. Matig macka med Lingon & Chipotle-kyckling
  4. Nu lanseras spännande nötblandningar för alla tillfällen
  5. GoNuts Fruit & Nut Mix