Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Komplettera kosten med kosttillskott

Känner du dig trött och seg trots att du gör allt rätt? Att äta sunt räcker inte alltid för att må bra då maten du äter är relativt fattig på näring nu för tiden. Därför kan det vara nödvändigt att komplettera din kost med kosttillskott för att få ut maximal effekt.

Med hjälp av kosttillskott blir det enkelt att få i dig allt du behöver i form av bland annat vitaminer och mineraler. Dock bör inte kosttillskott vara en ersättning för bra mat, utan bör endast ses som ett komplement för att kunna tillfredsställa kroppen med den näring som behövs för att fungera optimalt.

Symtom på näringsbrist

Allt fler människor svälter sig till döds, trots att de äter som hästar. Det beror på att maten är väldigt näringsfattig på grund av sättet vi odlar och framställer mat på nu för tiden. Därför blir det paradoxalt nog fullt möjligt att äta som en häst och bli överviktig på utsidan, men ändå svälta på insidan. Kroppens celler har ett stort behov av vitaminer, mineraler, enzymer och andra livsviktiga näringsämnen för att fungera normalt och utan dem går kroppen på sparlåga. Vanliga symtom på näringsbrist är därför trötthet och håglöshet. Även kroppens största organ huden, visar tidigt tecken på näringsbrist i form av hudförändringar av olika slag. Ta allvarligt på hudproblem som utslag inklusive acne, torrhetsfläckar, rodnader, naglar som klyver sig eller hår som faller av. Dessa är synliga och tydliga tecken på näringsbrist.

Kosttillskott att satsa på

Vilka kosttillskott du behöver beror mycket på vad du äter till vardags. Behovet av kosttillskott skiljer sig även beroende på vem du är. Därför kan det vara bra att rådfråga någon i närmaste hälsokostbutik för att ta reda på vilka vitaminer och mineraler just du behöver för att må bra. Alternativt kan du ta multivitaminer för att täcka ett brett spektrum av olika tillskott du kan behöva. Dock är det viktigt att komma ihåg att det är viktigt med en bra kost. Satsa därför även på att äta så bra som möjligt med råvaror av hög kvalitet och med stor variation från djur och växtriket.

Relaterade inlägg:

  1. Rawfood nya kosten
  2. Omega 3
  3. GoNuts Fruit & Nut Mix
  4. Maten som innehåller omega-3?
  5. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare