Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Omega 3

VEGETARISKT /

De flesta av oss som är insatta i vad nyttig mat och kosthållning innebär har säkerligen någon gång hört talas om de nyttiga fetterna Omega 3. För ända sedan forskarna började inse att kroppen faktiskt behövde och blev friskare av just Omega 3, så har det tillskottet blivit en självklarhet i alla svenska hushåll runt om i Sverige.

Tack vare att forskarna vet hur bra de goda fettsyrorna är för kroppen, så kan man nu även äta saker som man kanske förut ansåg vara ett för fett livsmedel för att kunna njuta med gott samvete. Här kommer några exempel på bra livsmedel som innehåller Omega 3:

  •  Lax – För ungefär 20 år sedan så ansåg man i vanlig ordning att fisk var nyttigt, men just laxen ansåg många vara lite för fet för att anses ingå i en bra kosthållning. Men i dag när vi nu vet hur bra Omega 3 fetter är, så kan vi äta lax hur mycket vi vill utan att få gott samvete.
    •    Nötter – Även nötter är en bra fettkälla som förut ansågs vara ett mycket onyttigt livsmedel. Nötter var något man endast åt när det var fest, till skillnad från idag då många anser att nötter är det perfekta mellanmålet.

Om man vet med sig att man inte äter mycket av dessa livsmedel, så kan man antingen välja att äta kosttillskott med Omega 3, eller så äter man helt enkelt lax minst tre gånger i veckan. Och glöm inte, Omega 3 är livsnödvändiga fettkällor som kroppen behöver för att fungera.

Relaterade inlägg:

  1. Maten som innehåller omega-3?
  2. Fantastiskt användbar och samtidigt hälsosam
  3. GoNuts Fruit & Nut Mix
  4. AXA Sport sortiment
  5. Monini lanserar två nya oljor till hösten