Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Om Barilla

PASTA /

Pasta är en produkt som älskas av många och som går att kombinera med det mesta. Med många sorter att välja på kan det vara svårt att veta hur de olika formerna skiljer sig åt och vad de bör kombineras med för bästa resultat.

Barilla har tagit fram en pastaskola för att förenkla för konsumenter i deras val av pastasort och ge enkla och handfasta tips på hur man får pastan att smaka utmärkt, varje gång.

Barilla är ett familjeägt företag från Italien som producerar pasta, färdiga såser och bröd. Företaget grundades av Pietro Barilla som 1877 öppnade en liten pasta- och brödbutik i Parma med en vision om att sälja högkvalitativ pasta. Idag är familjeföretaget inne på fjärde generationen och drivs av Guido, Luca och Paolo Barilla.

Barilla har vuxit till att bli Italiens ledande matföretag och världens ledande pastaproducent med tillverkningsställen på 25 platser runt om i världen. En stor del av Barillas succé beror på produkternas höga kvalitet, vilket är ett resultat av många års forskning, innovation och nya teknologiska lösningar samt effektiv kommunikation.

Sortiment
I Sverige är Barilla mest känt för sin pasta men sortimentet består även av färdiga pastasåser och pesto.

Barillas sortiment finns både i dagligvaruhandeln och inom foodservice. Det svenska sortimentet i
dagligvaruhandeln består av 35 pastasorter, 10 såser samt 2 sorters grissini. Bland dessa pastasorter kan man finna 15 korta och 11 långa former, av både semolina- (vit pasta) och integralepasta (fullkorns pasta). Dessutom säljs även 2 sorters former för ugn, Lasagne och Cannelloni, pasta till soppor, Risoni och Stelline, samt fylld pasta, Tortellini. Även mot foodservice har Barilla ett stort sortiment av pasta och såser.

Alla produkter i Barillas sortiment är helt fria från konserveringsmedel och all pasta tillverkas av durumvete.

Relaterade inlägg:

  1. Om Barilla
  2. Barilla utökar sin fullkornsserie
  3. Kokbok från Barilla
  4. Lanserar Rigatoni i samband med Summer Collection
  5. Ett brett pastasortiment