Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Barilla utökar sin fullkornsserie

PASTA /

Barilla lanserar hälsosam pasta för hela familjen

Allt fler konsumenter bryr sig om vad de äter, samtidigt har många svårt att hitta tiden till att laga god och nyttig mat. Barilla lanserar nu Cornetti Rigati, en kort fullkornspasta med formen av ett rör – en form som är mycket uppskattad bland svenska familjer. Cornetti Rigati har en kort koktid, 5 minuter, och är perfekt för den aktiva familjen som vill ha smakfull, modern och nyttig vardagsmiddag. Cornetti Rigatis form gör att den passar till såväl italiensk pastasås och pastagratäng, som en sallad eller till klassisk falukorv.

Den hälsosamma trenden är här för att stanna och med den har även ett intresse för nyttiga och rena produkter vuxit fram hos det svenska folket. Många vill dock inte ge upp för mycket av sin dyrbara tid i köket och vill gärna använda produkter som kan ersätta de mindre hälsosamma, fast med bibehållen smak och upplevelse. Nu lanserar Barilla Cornetti Rigati, en liten fullkornspasta som går snabbt att tillaga och som passar perfekt de dagar man vill laga ett nyttigare alternativ till middag.

– Vi har märkt ett ökat intresse av att kunna variera sin matlagning och inte minst att inte behöva ge avkall på smaken när man äter nyttigt. Därför är vi väldigt stolta över att presentera vår nya fullkornspasta Cornetti Rigati som både är god och nyttig och dessutom helt fri från tillsatser, precis som all Barillas pasta. Med Cornetti Rigati är det lätt att variera sin matlagning beroende på tillfälle och önskemål, säger Anna Bjur, Marknadschef Barilla Norden.

Cornetti Rigati, som på italienska betyder ”små randiga horn” har formen av ett litet böjt rör med räfflor på utsidan vilket gör att den passar lika utmärkt att servera både till en smakrik tomatsås eller en fyllig pastagratäng som till hemlagade köttbullar eller stekt falukorv.

Fullkornspasta med fibrer
Italienska Barilla har tillverkat högkvalitativ pasta sedan 1877, med diverse former och användningsområden, och är idag världens mest sålda pasta.

Barilla Integrali är en äkta italiensk pasta med 100 % fullkorn och samtidigt unik: hela durumvetet mals enligt en patentsökt unik metod. Det gör att pastan får den smak och blir så ”al dente” som motsvarar de höga krav som ställs i Italien. Detta ger en pasta med en härligt god smak, full av nyttiga fibrer, vitaminer och mineraler från durumvetekornet.

Barilla Integrali består sedan tidigare av Fusilli, Farfalle, Spaghetti och Pennette Rigate och kompletteras nu med Cornetti Rigati. Cornetti Rigati kommer att finnas i butik från vecka 41. Cirkapris är 11,90 – 14,50 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Whiskyfavoriten Ardbeg utökar sitt sortiment
  2. McVitie’s utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små
  3. Om Barilla
  4. Om Barilla
  5. Kokbok från Barilla