Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Whiskyfavoriten Ardbeg utökar sitt sortiment

SPRIT /

Nu utökar Islay-destilleriet Ardbeg sitt sortiment med det första permanenta tillskottet till Ardbegfamiljen sedan 2001 då ”Lord of the Isles” lanserades. Den nya whiskyn heter Uigeadail – uttalas Oog-a-dal – och betyder ”mörk, mystisk plats” på gaeliska. Ardbeg Uigeadail är en typisk Ardbegwhisky och bland whiskyfantasterna är förväntningarna höga.

Ardbeg anses av många av de allra kunnigaste whiskyexperterna göra världens bästa whisky. Smaken beskrivs som den rökigaste, men samtidigt den mest balanserade whiskyn i världen. Nu lanserar destilleriet en ny whisky, Ardbeg Uigeadail, som med sin fylliga men samtidigt mjuka smak kompletterar sortimentet perfekt.

Ardbeg Uigeadail är en typisk Ardbegwhisky, men med en egen karaktär. Ardbegfantasterna
kommer känna igen sig i den karaktäristiska rökigheten. Den har en fyllig, mjuk smak och är ovanligt välbalanserad med en behaglig sötma. Jag är säker på att whiskyn kommer att bli väl mottagen av alla Ardbegfans. I Sverige finns det över 2 000 medlemmar i Ardbegföreningen, säger Carl Tesdorpf, produktchef för Ardbeg.

Beskrivning av Ardbeg Uigeadail:
Ardbeg Uigeadail är aromrik och tillsammans med vatten ökar den djupa rökigheten. Smaken är rik och fyllig med en balans av sötma och rökighet. Initialt känner du sötman. Smaken övergår sedan till en mer rökig nyans med inslag av torkade frukter och sherryfat. Precis som alla Ardbeg har Ardbeg Uigeadail en lång och rökig eftersmak. Färgen är gyllengul. Namnet Uigeadail kommer ifrån den mörka, djupa källan på Islay som i århundraden har försett Ardbeg destilleriet med sitt vatten.

Fakta Ardbeg Uigeadail
Lansering: Ardbeg Uigeadail lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 1 mars.
Artikelnummer: 8012901
Pris: 629 kronor
Alkoholhalt: 54,2 procent

Relaterade inlägg:

  1. Historien om Ardbeg (38)
  2. Ardbeg – kännarnas hemlighet på väg att avslöjas (31.3)
  3. Return of the Vikings ¬– världens första whiskyresa i sitt slag (21.8)
  4. Svenskarna älskar sitt kaffe (16.6)
  5. Sortiment Rémy Martin (16.2)