Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Australian Wine Club erbjuder vin och service som vida överstiger Systembolagets

VIN /

Framtidens vinhandel har äntligen nått Sverige
Glöm köer på Systembolaget. Glöm nätspritbutiker som säljer billig alkohol som fastnar i tullen och eftertaxeras. Framtidens vinhandel är här. Nu kan du handla prisvärda, goda viner och få dem levererade hem – skattade och klara. Det är lika lagligt som Systembolaget fast bekvämt, enkelt och med ett större utbud av kvalitetsviner. Du kan både köpa och prenumerera på vinerna.

Över hela världen är vinklubbar som säljer vin en välkänd, uppskattad företeelse; det ger valmöjlighet samt ett brett och bra utbud att välja bland. I Sverige har det tidigare varit olagligt att sälja vin för alla utom Systembolaget, vilket EU-domstolen satte stopp för i juni 2007. Det är nu fritt fram för företag i länder inom EU att sälja vin till svenska konsumenter, så länge skatten betalas i Sverige.

När jag flyttade till Sverige blev jag förvånad över hur styrd marknaden var, men även över utbudet på Systembolaget. Om man jämför med klädbranschen är det som att vi bara skulle få handla kläder på H&M, helt okej pris och stil men inget extravagant och mest massproducerat, säger Mark Majzner, grundare och vd, Australian Wine Club.

Ger dig valmöjlighet
Från och med 10 mars 2008 finns möjlighet för alla att köpa kvalitetsvin direkt från Australian Wine Club.

Säkerhet – Det är tryggt och säkert då företaget betalar alla skatter och moms, ingen kostnad läggs på utan det pris du ser är vad du betalar. Ingen låda kan fastna i tullen och ingen medlem riskerar att taxeras i efterhand. Du behöver bara bli medlem (gratis), beställa vin på hemsidan och betala.

Produkter – Vinerna är av hög kvalitet från hela världen i prisklassen 70–199 kronor, fokus ligger på smak, prisvärdhet och hantverket. Utanför storstäderna erbjuder Systembolaget endast 7 röda och 5 vita i den prisklassen, Australian Wine Club har över 60 att välja mellan. Du kan köpa enskilda viner eller prenumerera på Celler in a Box™, en vinkällare i miniformat sammansatt av erfarna sommelierer. Stockholmare, göteborgare och malmöbor kan få hemleverans, i övriga landet finns 1 600 utlämningsställen där vinet kan hämtas.

Service – Vin kan beställas dygnet runt och kundtjänsten är öppen varje dag mellan klockan12.00-20.00. För den som vill lära sig mer om vin finns mängder med information. De som vill ha professionell hjälp får det av Australian Wine Clubs sommelierer och man kan få tips från andra medlemmar samt själv ge tips. Till alla viner finns matrekommendationer, och då inte bara en råvara som kyckling eller fisk utan faktiska recept som är anpassade efter vin och säsong.

Relaterade inlägg:

  1. Produkterna hos Australian Wine Club (58.5)
  2. Mark Majzner – Australian Wine Club (57.1)
  3. Frågor och svar – Australian Wine Club (55.8)
  4. Druvan erbjuder kallpressad rapsolja (19.6)
  5. Frågor och svar – lagen och marknaden (8.4)