Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Mark Majzner – Australian Wine Club

VIN /

Vem är Mark Majzner?

Grundare av Australian Wine Club. Mark är en affärsman och entreprenör med rötterna i Australien som numera är bosatt i Sverige.

Är han galen som utmanar monopolet?

Mark är för konsumenters valmöjlighet. De som älskar mat och dryck måste kunna välja vad och hur de skall handla, och det skall också vara enkelt att njuta av sitt intresse. Han brukar jämföra med hur det skulle vara om alla som var intresserade av mode bara kunde handla på H&M, det skulle inte bli roligt i längden.

Mark är uppväxt i ett land där marknaden är fri, och han är för en fri marknad där det finns valmöjligheter. Nu utmanar han Systembolaget, men uppmuntrar också andra aktörer att starta liknande företag. Ambitionen är att alla vinälskare i Sverige får bättre möjlighet att hitta nya favoritviner och utveckla sitt vinintresse samt att göra det enkelt att köpa vin.

Tidigare erfarenheter av e-handelsföretag?

Mark drev Naxos, världens största klassisk musik label, där han var utvecklingsansvarig och ekonomichef samt även ansvarade för den övergripande e-handelsstrategin. Tidigare har Markarbetet som journalist i Australien för diverse företag i Australien, Hong Kong och USA samt har en MBA från Stockholms Universitet.

Vad har Mark för kunskaper om vin?

Mark har 20 års erfarenhet av att njuta av och samla australiensiska viner. Under senare år har även intresset för viner från övriga världen växt sig starkt.

I företaget finns även ytterst hög kompetens vad gäller vin och vin i kombination med mat. Bland annat James Overall som är Grythyttan-utbildade sommelier och kock. De viner som säljs på Australian Wine Club är alla viner som Mark och hans kollegor själva skulle servera vänner och familj, och fokus är alltid på kombinationen med vin och mat.

Vad är Marks vision med Australian Wine Club?

Att sälja vinupplevelser där vin och mat kombineras och bildar en perfekt symbios.

Hur kommer det sig att Mark startade Australian Wine Club?

Vid flytten till Sverige tog Mark med sig merparten av sin vinkällare. På det sättet hade Marktillgång till goda, bra viner och fick en tid på sig att vänja sig med det svenska sättet att köpa vin. Vid middagar då han delade sina viner med vänner och familj insåg Mark att svenskar var mycket intresserade av australiensiska viner. Men till och med de mest erfarna vinkännarna kände till väldigt få vingårdar förutom de stora märkena. Vännerna frågade även ofta var de kunde köpa dessa viner. Så innan Marks samling helt tagit slut bestämde han sig för att kombinera sin passion för australiensiska viner med sitt affärsintresse och startade Australien Wine Club.

Relaterade inlägg:

  1. Produkterna hos Australian Wine Club (61.8)
  2. Australian Wine Club erbjuder vin och service som vida överstiger Systembolagets (58.7)
  3. Frågor och svar – Australian Wine Club (56.3)
  4. Maker’s Mark tillbaka i Sverige (22.6)
  5. Frågor och svar – Antipodes Premium Wines (11.5)