Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fantastiskt användbar och samtidigt hälsosam

MAT /

Zeta Raps&Lin en god vardagsolja med linfröoljans hälsoegenskaper

Nu lanseras Zeta Raps&Lin, en perfekt olja att använda till vardags för alla som inte vill tumma på smaken men som samtidigt vill äta en bra kost. Oljan kommer i två smaker; naturell och citron.
Zeta Raps&Lin är en blandning av rapsolja och linfröolja vilket ger en bra fettsammansättning rik på Omega 3. När den skarpa linfröoljan blandas med rapsolja blir smaken len och mild, vilket gör den nyttiga oljan användbar i alla typer av kall matlagning.

Många äter idag linfröolja som en hälsoprodukt för att få i sig Omega 3. Ren linfröolja används dock sällan som vardagsolja då smaken kan upplevas som skarp och besk. Genom att blanda linfröolja med rapsolja balanseras smaken och blir len och mjuk. Blandningen ger också en idealisk balans mellan Omega 3 och Omega 6. Kroppen behöver båda men mängdförhållandena bör hållas under kontroll då för mycket Omega 6 kan konkurrera ut Omega 3.

¬– I Zeta Raps&Lin har vi lyckats kombinera god smak och rikligt med Omega 3 och fått en fantastisk olja som är nyttigare än vanlig matolja och mer användbar än linfröolja. Så istället för att börja dagen med en matsked linfröolja och använda en annan olja vid matlagningen kan vi nu enkelt få i oss dagsbehovet av Omega 3 bara genom att använda Zeta Raps&Lin till vardags, säger Gunnel Burestig, marknadsansvarig för Zeta hos Di Luca & Di Luca.

Den nyttiga oljan för vardagsbruk
Zeta Raps&Lin är den perfekta vardagsoljan. Ringla oljan över en färdig maträtt, använd den till sallad eller vid tillagning av kalla maträtter. Zeta Raps&Lin Citron är en perfekt smaksättare, och med Zeta Raps&Lin Naturell gör du med fördel kalla såser på ett nytt, mer hälsosamt sätt, allt från en snabb vinägrett till hemgjord majonnäs. Oljan bör dock inte hettas upp då den rika mängden Omega 3 gör den känslig för värme, så undvik att steka i Zeta Raps&Lin. För att bevara oljans goda egenskaper förvara den mörkt och svalt, inte bredvid spisen, ovanför kylskåpet eller under diskbänkens lysrör.

– Det är enkelt och ganska genialiskt att använda Zeta Raps&Lin istället för en ”vanlig” matolja, säger Fernando Di Luca, grundare av Di Luca & Di Luca.

Omega 3 – essentiella fettsyror som är livsnödvändiga

Linfröolja är den vegetabiliska olja som innehåller mest Omega 3 (Alfalinolensyra). I kroppen omvandlas det till essentiella långkedjiga Omega 3-fettsyror; EPA och DHA. Dessa fettsyror finns färdiga i fet fisk men vi kan även tillgodogöra oss dem genom att äta vegetabilisk kost som är rik på Alfalinolensyra. Omega 3-fettsyrorna är livsnödvändiga, och eftersom kroppen inte kan bilda dem själv så måste de tillföras via kosten. Zeta Raps&Lin innehåller så mycket Omega 3 att två teskedar täcker dagsbehovet för en vuxen.

Relaterade inlägg:

  1. Monini lanserar två nya oljor till hösten
  2. Druvan erbjuder kallpressad rapsolja
  3. Frågor och svar om rapsolja
  4. Omega 3
  5. Maten som innehåller omega-3?