Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Olivado Avokadoolja – en ny smakupplevelse

MAT /

Olivado är världsledande producent av avokadoolja, och nu kommer deras olja till Sverige. Olivado Avokadoolja är en premie, extra virgin, kallpressad olja som utvinns ur avokado. Avokadooljan är framställd genom en omsorgsfull process och är helt utan tillsatser. Resultatet är en frisk, näringsrik grön olja av högsta kvalitet med en lång hållbarhet och god smak. Varje flaska på 250 ml innehåller olja från 20 solmogna avokador.

Kulinariska fördelar
Olivado Avokadoolja har en rik och mjuk smak av avokado och bjuder på en helt ny smakupplevelse.
Olivados avokadoolja har samma användningsområden som andra matoljor samtidigt som den framhäver råvarornas naturliga smaker. Avokadooljan passar lika bra till såväl kött och grönsaker som till fisk och skaldjur, kalla som varma rätter. Ha oljan i dressingar, i marinader, att doppa bröd i eller ringla den över pastan eller salladen. Den kan också med fördel användas i smoothies för en fylligare och rikare smak.

Avokadoolja tål en upphettning på 255° C, vilket är mycket högre än andra matoljor (olivolja bör exempelvis inte hettas över 190° C). Dess höga stekpunkt gör att den är idealiskt när man till exempel steker/grillar kött eller wokar grönsaker.

Olivado Avokadoolja har blivit mycket populär bland matälskare och används idag av flera välkända kockar runt om i världen, som till exempel den ”nakna kocken” Jamie Oliver. Han imponerades omedelbart av oljans kvalitet och smak och förutspår att Olivado Avokadoolja kommer att bli nästa” it ” ingrediens.

Hälsofördelar
Olivado Avokadoolja är en av de hälsosammaste matoljorna i världen. Kvaliteten varierar mellan olika avokadooljor beroende på avokadons kvalitet och på hur man tillvaratar avokadons alla hälsofördelar genom hela tillverkningsprocessen, från skörd till packning och distribution. Vart avokadon odlas har också betydelse. Olivados avokado som odlas i tempererat klimat, som i Nya Zeeland, innehåller till exempel en lägre andel mättat fett än avokado som odlas i ett tropiskt klimat.

Hälsofördelarna hos Olivados avokadoolja är många och några av dessa är:
•  Olivado Avokadoolja är den olja som innehåller störst andel enkelomättade fetter. Dessa fetter hjälper bland annat till att sänka kolesterolet vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
•  Olivado Avokadoolja är rik på viktiga näringsämnen, antioxidanter och vitaminer. Den är bland annat mycket rik på vitamin E.
•  Olivado Avokadoolja har upp till fyra gånger mer av Betasitosterol än olivolja, ett ämne som hjälper till att sänka kolesterolet.
•  Olivado Avokadoolja innehåller höga halter av alfa- och betakaroten som skyddar mot hjärtsjukdomar och cancer.
•  Olivado Avokadoolja är en utmärkt källa av lutein (innehåller fyra gånger mer än olivolja) som skyddar mot macular degeneration och blindhet.

Om Olivado
Olivado Natural Nutrition är ett Nya Zeeländskt företag. De har plantager i Nya Zeeland och i Kenya, där den sistnämnda både är ekologisk och rättvisemärkt. Företaget grundades 1999 och var först i världen med att utveckla en process för att utvinna kallpressad extra virgin avokadoolja. Denna unika process används uteslutande på deras fabriker, vilket innebär att inget annat företag kan producera avokadoolja på samma sätt med samma höga kvalitet och en hållbarhet på fem år. Olivados filosofi är att erbjuda människor världen över näringsrika produkter av högsta kvalitet som bjuder på en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Olivado finns idag representerade i 16 länder världen över. Olivado har under åren utvecklat ett brett sortiment av olika oljor, bland annat en Olivado Avokado Zest gjord på kallpressad mogen avokado och färska citroner. Perfekt till skaldjur och sallader.

I Sverige finns Olivado Avokadoolja nu på Coop, och i ICAs butiker från april. En flaska på 250 ml kostar 71,50 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Somriga recept med Olivado Avokadoolja
  2. Förhöjd smakupplevelse med cognac till middagen
  3. Monini lanserar två nya oljor till hösten
  4. Estrella GoNuts Nut & Chocolate Mix
  5. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider