Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fakta om Domstein Enghav

MAT /

Domstein Enghav Sverige AB (tidigare Festab AB) arbetar med att förädla fisk och ingår i den norska Domsteinkoncernen som är noterad på Oslo-börsen. I Sverige ligger produktionsanläggningen vid hamninloppet i Kungshamn i Bohuslän. Det är en modern anläggning som stod klar i januari 1995. Fabriken är byggd för att klara alla krav som ställs på en modern anläggning för högförädlade frysta och kylda produkter.

I produktionsanläggningen finns tre separata produktionslinjer där gratänger, panerade och förstekta produkter samt caviar produceras. Dels görs produkter under det egna varumärket Enghav och produkter under de stora matvarukedjornas varumärken. Företaget har i Sverige cirka 100 personer anställda och omsätter cirka 250 miljoner kronor.

Enghav
Cirka 28 procent av produktionen som konsumentpackas i anläggningen i Kungshamn säljs och marknadsförs under det egna varumärket Enghav. Produkterna distribueras genom ICA, Axfood och Coops butiker. I sortimentet finns:
•    Enghav fiskgratäng (KRAV Dillsås, KRAV Oliv & Tomatsås, Kräft & dillsås, Räk & dillsås, Dillsås).
•    Enghav fiskfiléer (Torsk, Sej, Strömming och Makrill).
•    Enghav panerad fisk (Fiskefigurer och Sprödbakad spätta).
•    Enghav Svenska klassiska färdigrätter (Laxlåda, Fiskpudding, Jansons frestelse och Broccoligratäng).
•    Caviar (Röd stenbitsrom, Svart stenbitsrom, Ishavsrom).
•    Seafoodburgare (Laxburgare, Räkburgare och Fiskburgare).
•    Samt snart även ENGHAV Tångcaviar.

Produktutveckling

Hos Domstein Enghav Sverige AB är ambitionen att öka intresset för fisk och skapa nya spännande fiskprodukter som passar både för vardag och fest. Inspiration hämtas från skandinaviska mattraditioner som rymmer många klassiska fiskrätter. Jansons frestelse och fiskgratäng är två exempel på rätter som företaget valt att vidareutveckla med olika såser och kryddningar och senast även en KRAV-märkt fiskgratäng med Oliv & Tomatsås.

Men också trender inom matlagning och de egna smaklökarna spelar stor roll när nya produkter utvecklas. Domstein Enghav Sverige AB har ett eget provkök där nya rätter frekvent provas, något som är mycket uppskattat bland kunder och samarbetspartners.

Relaterade inlägg:

  1. Enghav lanserar Seafoodburgare
  2. Fakta om Dr. Oetker Sverige
  3. Fakta om soya
  4. Fakta om MSC
  5. Fakta om nyckelhålsmärkning