Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tångcaviar med flera fördelar

MAT /

Lagom till sommaren lanseras ENGHAV Tångcaviar, som till 85% består av havstång.
Denna caviar har en fräsch, marin smak och kan till både konsistens och smak mycket väl jämföras med romcaviar. Men där slutar också likheterna!

ENGHAV Tångcaviar behöver inte förvaras som kylvara när förpackningen är obruten. Den passar med andra ord utmärkt i till exempel picknickkorgen någon av de varma sommardagar vi (förhoppningsvis) har framför oss.

Att värma eller koka romcaviar utan att de små romkornen spricker är praktiskt taget omöjligt. ENGHAV Tångcaviar kan utan problem användas i varma rätter med ett mycket bra resultat och den ”fäller” inte heller färg. Så även i vita såser ser rätterna aptitliga ut.

Innehåll och försäljning

Havstång innehåller viktiga spårämnen och mineraler som magnesium, kalcium och jod. Dessa hjälper till att bygga upp kroppen. Detta är något som människor i Medelhavsländerna och Fjärran Östern tagit fasta på och därför använt tång som en del av kosten i över 2000 år.

ENGHAV Tångcaviar är inte bara nyttig utan har också ett bra jämförpris i förhållande till andra caviarprodukter. Den kommer från maj att finnas ute i ICA:s butiker och kostar cirka 20 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Örtsås
  2. Fakta om Domstein Enghav
  3. Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak
  4. Enghav lanserar Seafoodburgare
  5. Solmogna italienska tomater varje dag