Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak

MAT /

I vår lanserar Enghav marknadens första fisknuggets, Enghav Tasty Nuggets. De kommer i fyra spännande smaker och med en färdig örtdipsås i förpackningen. Enghav Tasty Nuggets passar i många olika sammanhang och går att variera med olika tillbehör. Fisken som används i Enghav Tasty Nuggets är MSC-märkt.

Fisk är god och nyttig mat som är uppskattad av många. Hos Enghav är ambitionen att öka intresset för fisk och skapa nya och spännande fiskprodukter som passar både för vardag och fest. Ett steg i den riktningen är lanseringen av Enghav Tasty Nuggets.

– Tanken är att inspirera fler till att laga måltider med fisk och underlätta vardagsmatlagningen genom att erbjuda en produkt som är snabb och enkel att tillaga. Vi på Enghav vill att konsumenten ska kunna välja mellan allt från filé till färdiga produkter, säger Ulrica Wahlund, försäljningschef, Domstein Enghav Sverige AB.

Genom olika kryddblandningar får Enghav Tasty Nuggets fyra smakvarianter; Citron, TexMex, Örter och Peppar. I förpackningen medföljer också en färdig örtdipsås.

Enghav Tasty Nuggets kan tillagas i ugn, stekpanna eller fritös och kan kombineras i flera olika måltider för olika tillfällen. De passar både som snabb mat efter jobbet, på buffébordet och till fredagsmyset. Bifogat finns recept och förslag på hur man kan servera Enghav Tasty Nuggets.

MSC-märkning

Fisken som används i Enghav Tasty Nuggets är MSC-märkt Alaska pollock. Märkningen är en garanti för att produkten kommer från ett välskött fiske och att den inte bidragit till miljöproblemet med överfiskning.

– MSC arbetar med att skydda världens tillgångar av fisk och skaldjur genom att certifiera välskötta bestånd. På Enghav ser vi det som en självklarhet att arbeta för ett uthålligt fiske och därför har vi beslutat oss för att byta all Alaska pollock som vi använder i våra produkter till MSC-certifierad Alaska pollock, säger Ulrica Wahlund.

Relaterade inlägg:

  1. Tasty Nuggets-recept
  2. Kom i form efter jul och nyår
  3. Sveriges favoritsmak – nu i flytande form
  4. Kelda fortsätter att inspirera och sprida smak – nu med två nya såser
  5. Årets Kock 1987 Fredrik Eriksson och Arla tipsar om fisk