Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Enghav lanserar Seafoodburgare

MAT /

Passar både till vardag och fest

Nu lanserar Enghav Seafoodburgare i tre smaker: Enghav Laxburgare, Enghav Räkburgare och Enghav Fiskburgare. Det är första gången frysta opanerade burgare av fisk lanseras i Sverige. Seafoodburgarna är mycket enkla att tillaga och går bra att kombinera i olika maträtter, både av mer vardagskaraktär och lite festligare.

Vi blir alltmer medvetna om vad vi äter och vad vi behöver få i oss för att må bra. Samtidigt vill vi att det skall gå lätt att laga mat vilket gör att försäljningen av halvfabrikat ökar. Enghav vill med de nya Seafoodburgarna erbjuda produkter som gör livet lite festligare samtidigt som de uppfyller kraven på snabb och enkel tillagning samt nyttigt innehåll.

– Personligen tycker jag att Seafoodburgarna passar lika bra att bjuda på när jag har middag med vänner som när jag snabbt skall laga mat till barnen efter skolan. De är en bra bas i en måltid och hur de serveras och med vad förvandlar rätten från en vardagsmiddag till en festmåltid, säger Ulrica Wahlund, försäljningschef för Enghav.

Seafoodburgarna finns i tre varianter:
Enghav Laxburgare är smakrik och gjord på Norsk Atlantlax och Alaska pollock från Stilla havet. Fiskköttet är blandat med lök, persilja och vitpeppar.

Enghav Räkburgare är en fräsch burgare som består av räkor blandat med Alaska pollock, örter och kryddor som ger en utpräglad skaldjurssmak.

Enghav Fiskburgare är gjord på Alaska pollock från Stilla havet. Den är mixad med skorpmjöl, äggvita, lök och persilja.

Alla Seafoodburgare väger 100 gram och de säljs styckförpackade två och två. Samtliga varianter fungerar lika bra att steka som att grilla och för att göra det enkelt för konsumenterna att upptäcka mångsidigheten hos de nya Seafoodburgarna har Enghav tagit fram en receptfolder som kommer att finnas i butikerna där burgarna säljs.

Recept med Seafoodburgare
Vad sägs om ”Seafoodburgare med örtbuljongskokad couscous och yoghurt”, ”Seafoodburgare med ljummen rissallad” eller” Seafoodburgare med pressad potatis, sallad och gräslöksröra”? Dessa recept och fler finns bifogade på separat blad.

Kort om Enghav
Varumärket Enghav ägs och marknadsförs av Domstein Enghav Sverige AB som ingår i den norska Domstein-gruppen. I Sverige finns en produktionsanläggning precis vid hamninloppet i Kungshamn i Bohuslän. Det är en mycket modern anläggning med tre separata produktionslinjer. På dessa produceras gratänger, panerade och förstekta produkter samt caviar. I Sverige har företaget cirka 100 anställda och en omsättning på cirka 250 miljoner kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Fakta om Domstein Enghav
  2. Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak
  3. Schulstad lanserar sunda brödnyheter för smörgåsälskare
  4. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare
  5. Kungsörnen lanserar Tagliatelle och Lasagne med fullkorn