Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Solmogna italienska tomater varje dag

MAT /

Polpa – Finkrossade tomater utan motsvarighet

Krossade tomater är en bra basvara som används flitigt i matlagning över hela världen, men det är skillnad på tomat och tomat. Det italienska familjeföretaget Mutti har 111 års lång erfarenhet av tomatprodukter där juvelen i kronan är Polpa – krossade tomater av högsta kvalitet. Polpa för med sig doften och smaken av färska tomater till ditt matbord, utan tillsatser eller konserveringsmedel. Genom sin mustiga karaktär passar Polpa utmärkt i all sorts matlagning, det är också ett perfekt alternativ till färska tomater de månader då vädret i Sverige inte tillåter det.

Varje år produceras cirka 42 722 miljoner ton tomater världen över varav 5 700 miljoner ton i Italien, men det råder ingen tvekan om att det är stor skillnad på de olika tomaterna. Tomaterna som ingår i Polpa har alla långsamt fått mogna under den italienska solen innan de skördas, vilket gör att de smakar mycket mer än tomater som drivits fram i växthus. Det är också bättre för miljön då växthusodling är en bidragande orsak till klimatförändringarna. Samma dag som Mutti skördar sina tomater sorteras de noga innan de skalas, silas och hackas i små bitar. Man tillsätter inga konserveringsmedel eller smakämnen, den goda smaken kommer enbart från de högkvalitativa tomaterna.

– Italiensk mat är mycket populär i Sverige, både att äta på restaurang och att laga själv hemma. Det många ändå glömmer bort är att råvarorna har en otrolig inverkan på slutresultatet. I generationer har tomater varit vår stora passion och vi vill fortsätta att dela med oss av vår kunskap genom att erbjuda tomatprodukter av högsta kvalitet. Med Polpa kan du laga mat med känsla av färska tomater varje dag, oavsett om det är en middag i all enkelhet eller något festligare tillfälle, säger Mr. Mutti.

Polpa passar utmärkt i pastasåser och tack vare att tomaterna är så smakrika i sig krävs det inte mycket mer än salt och peppar. Tomaterna gör sig också bra i en svalkande gazpacho eller en het salsa, det är bara fantasin som sätter gränser.

Mutti – ett familjeföretag med passion för tomater

Muttis historia började redan 1899 då de öppnade sin första fabrik i det soliga Parma i Italien. Nästan 111 år senare brinner Mutti fortfarande för sin verksamhet och håller sig strikt till tomatproduktion. Mutti har ett stort försäljningsnät både i Italien och på andra marknader och hör nu till de ledande italienska företagen inom området för tomatbearbetning. Man var också det första företaget som förstod vikten av att säkerställa konstant kvalitet, värna om miljön och garantera den egna produktionen genom IP-certifiering*.

Polpa Mutti finns på COOP, City-Gross, Axfood-butikerna och utvalda ICA-butiker. Cirkapris: 9,90 kronor (400 g), 24,90 kronor (400 g x 3), 10,90 kronor (210 g x 2).

* IP-certifiering (Integrerad Produktion) är en samling direktiv som syftar till att kraftigt minska användningen av kemiska ämnen och främja naturliga odlingsmetoder.

Relaterade inlägg:

  1. Moules marinières med basilika och tomater
  2. Ristorante Pizza i fem smaker – för fem tillfällen
  3. Quorn Burgare Italian style
  4. Årets Kock 1987 Fredrik Eriksson och Arla tipsar om fisk
  5. Somriga recept med Olivado Avokadoolja