Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Moules marinières med basilika och tomater

FÖRRÄTT /

Moules marinières med basilika och tomater
Från kapitlet tomat (Niklas Smaker)

Lyxig förrätt som är oförskämt enkel att göra. Perfekt när du vill imponera på någon …

4 Portioner
3 plommontomater
1 dl färsk basilika
Salt och peppar
1 kg blåmusslor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
3d l vitt vin
Kapris
Dill

Gör så här
Skär tomaterna i små tärningar. Lägg dem i en skål tillsammans med basilikan. Blanda om, salta och peppra. Borsta musslorna i kallt vatten och pilla bort eventuellt skägg. Hacka gul lök och vitlök. Fräs all lök i lite olja i en stor gryta på hög värme. Tillsätt musslorna och därefter vinet (som inte ska täcka musslorna). Ånga musslorna under lock tills de öppnar sig. Släng de musslor som inte öppnats. Servera musslorna i djupa tallrikar. Häll buljongen från grytan över musslorna och strö över tomat och basilikablandningen och lite kapris och dill.

Relaterade inlägg:

  1. Portabella med fyllning av camembert, vitlök och basilika (18)
  2. Solmogna italienska tomater varje dag (17.4)
  3. Potatissallad med vitkål och örter (9.3)
  4. Bavette alla Puttanesca (7.5)
  5. Seafoodburgar-recept (6.6)