Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Potatissallad med vitkål och örter

FÖRRÄTT /

Potatissallad med vitkål och örter
Från kapitlet Dill (Niklas Smaker)

En schyst sallad att servera till en grillad köttbit i kvällssolen.

4 Portioner
1 kg färskpotatis
1/2 vitkålshuvud
2 dl blandade färska örter, t ex persilja,
Dill, körvel och timjan
Några salladsblad, t ex isbergssallad
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
2 1/2 msk balsamvinäger
1 msk kapris
1 dl yoghurt
Salt och peppar

Gör så här
Koka potatisen och lägg den i en stor skål. Riv vitkål grovt på rivjärn och blanda den med potatisen. Grovhacka örterna och rör ner även dessa tillsammans med hackade salladsblad. Strimla löken och lägg den i en skål. Häll över olivolja, balsamvinäger, kapris, yoghurt och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över potatisen, vitkål, sallad och örter och blanda ihop.

Relaterade inlägg:

  1. Paul Svenssons kräft- och potatissallad (17.4)
  2. Pepparrotshummus (10.3)
  3. Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt (10.3)
  4. Potatistostados med rostad majs- & mangosalsa (9.7)
  5. Tortilla – spansk omelett (2 port) (9.2)