Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Solrosor i ny förpackning

MAT /

McVitie’s – det första digestivet med solrosolja och smart förpackning

Nu bakas McVitie’s som första digestive med solrosolja vilket minskar mängden mättat fett, utan att det påverkar den goda smaken. Salthalten minskas också med 22 % för en förbättrad näringsprofil. I samband med det uppdaterade receptet får kexen en ny skyddande och återförslutningsbar kartongförpackning och till våren utökas sortimentet med McVitie’s Strawberry samt med McVitie’s Fullkorn, som nu innehåller mer fullkorn.

McVitie’s Digestive är bakat på originalrecept sedan 1892 då engelsmannen Alexander Grant utvecklade kexet som kommit att bli legendariskt. Från och med våren 2009 använder McVitie’s solrosolja för att på så sätt halvera mängden mättat fett, både i jämförelse med det tidigare receptet och med GöteborgsKex Oliv. I det nya receptet minskas också salthalten med 22 %, vilket är ytterligare ett steg för ett mer
hälsosamt digestive.

– Sedan McVitie’s Original skapades för närmare 170 år sedan vet vi mer om hur olika ämnen påverkar oss och vad vi ska vara försiktiga med. McVitie’s karaktäristiska smak är ett arv vi är väldigt måna om att bevara och vi är därför stolta över att det nya receptet inte påverkat den goda smaken, utan bara bidragit till ett förbättrat näringsinnehåll, säger Tony Kraftling, Nordic Manager, United Biscuits.

Snygg och skyddande förpackning

Traditionellt sett säljs digestivekex i tunna cylinderformade folieförpackningar. McVitie’s är först inom kategorin med att ta fram en snygg rektangulär förpackning i kartong som skyddar kexen mot yttre påfrestningar. Förpackningen kan också återförslutas vilket gör att kexen bibehåller sin fräschör längre.

– Den traditionella förpackningsdesignen för digestivekex medförde ibland att kexen tog skada. Vi lyssnade på konsumenternas önskemål och tog fram en förbättrad förpackning som vi är mycket nöjda med, fortsätter Tony Kraftling.

Nytillskott i familjen

I McVitie’s sortiment finns fyra digestivevarianter; Original, Light (30 % mindre fett än Original) samt nyheterna Fullkorn och Strawberry. McVitie’s Fullkorn är bakad med solrosolja och en betydande mängd fullkorn som inte kan mätas med konkurrenterna. McVitie’s Strawberry är en nyhet helt utan motsvarighet på marknaden. Kexet är ett vanligt digestive, men smaksatt med små bitar av fräscha solmogna jordgubbar.

McVitie’s distribueras av Bisca i Sverige. Cirkapris för McVitie’s Digestive; 16.50 kr. Nyheterna lanseras i butik vecka 14, 2009.

Relaterade inlägg:

  1. Kellogg’s söker ansikte till Special K Rosa Bandet-förpackning
  2. Sveriges populäraste ostar i ny förpackning
  3. McVitie’s Digestive – världen runt
  4. McVitie’s utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små
  5. McVitie’s storsatsar i Sverige