Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Kort om Juicy Fruit, Big Red och Doublemint

MAT /

Juicy Fruit
Juicy Fruit är ett av Wrigley’s äldsta varumärken och har funnits sen 1893. Än idag uppskattas Juicy Fruit av konsumenter runt om i världen. En skiva Juicy Fruit smakar fruktigt och sött, perfekt när du är sugen på något gott. Juicy Fruit finns idag att köpa i 140 länder.

Big Red
Big Red introducerades för första gången i USA 1975 som Wrigley’s första kaneltuggummi. Med sin smak av kanel ger Big Red en fräsch andedräkt som varar länge. Big Red finns förutom i Sverige tillgängligt i USA, Tyskland och Kanada.

Doublemint
Doublemint lanserades redan 1914 i USA och har sedan dess blivit ett av världens bäst säljande tuggummi. Med sin uppfriskande smak av mint har Doublemint uppskattats av generationer världen över. Doublemint finns idag att köpa i över 140 länder.

Kort om tuggummi
Tuggummi har förekommit sedan forntiden och bestod oftast av en blandning av kåda och honung. På 1880-talet experimenterade en bokhandlare i USA vid namn Thomas Adams tillsammans med en kemist med chickle, en slags kåda eller sav från ett träd i Mexiko som indianerna brukade tugga på. Adams kokade chicle-sav och rullade den till kulor som han sedan sålde i sin tobakshandel.

Det första tuggummit som producerades i industriell skala kom strax före sekelskiftet 1900 och redan 1926 producerades 300 000 ton tuggummi i USA. Bubbelgum, ett tuggummi som man kan blåsa bubblor med, kom 1928 och uppfanns av Walter Diemer. Det blev en omedelbar succé. Bubbelgum tillverkades som plattor och såldes ofta tillsammans med filmstjärnebilder s.k. ”filmisar”. Under 2:a världskriget spred sig tuggummit med de amerikanska soldaterna till Europa.

Wrigely grundades 1891 och var därmed en av de första aktörerna på tuggummimarknaden i USA. Deras första tuggummi hette Lotta och Vassar, därefter lanserades Juicy Fruit, som än idag är mycket populärt.

Relaterade inlägg:

  1. Åtråvärda favoriter äntligen i Sverige
  2. GoNuts Fruit & Nut Mix
  3. Kort om Tapioka (Manihot esculenta)
  4. Kort om whisky
  5. Kort om Rémy Martin