Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Kelda fortsätter att inspirera och sprida smak – nu med två nya såser

MAT /

Nu får populära Keldafamiljen ny modern förpackningsdesign och nya inspirerande namn. Samtidigt lanseras två spännande nyheter i såssortimentet – Chili Lime och Bearnaise Delight. Försäljningen av sås har på tio år fördubblats och idag säljs årligen cirka 11 000 liter våta såser. Låt dig inspireras av Keldas breda utbud av lätta, smakrika såser och variera din måltid genom ett enkelt såsbyte – passar lika bra till fisk, kött, fågel som grönsaker.

Idag lägger vi i snitt 15 minuter på matlagningen en vardagskväll i Sverige, och det ställer höga krav på produkterna. Kelda har för många blivit synonymt med den enkla och goda maten. Produkterna passar konsumentens behov om att det skall vara bekvämt, enkelt och gå snabbt att laga mat som fyller näringsbehovet och samtidigt kittlar smaklökarna.

Dagens stressade tillvaro lämnar inte mycket tid över att inspireras när man lagar mat, och än mindre när man står och tvekar i affären. Med vår nya förpackningsdesign, namnutveckling och två produktnyheter fortsätter vi arbetet att inspirera och förenkla svenska folkets matlagning. Det skall vara lätt och gå snabbt att laga god, nyttig och näringsrik mat, säger Michaela Wickbom, Sub Category Manager, Kelda.

Låt såsen stå i centrum
Önskemålet om en enklare form av matlagning till vardags har gett såsen en allt mer central plats i köket. Istället för att se såsen som ett tillbehör sätter man den i centrum och anpassar maträtten därefter. Kelda har ett brett, användbart sortiment med lätta såser med smaker från olika delar av världen. Variera med olika tillbehör, utgå ifrån smak, budget och det som finns i kylen.

Brett sortiment erbjuder stor variation
I Keldas såssortiment finns smakerna Chili Lime, Bearnaise Delight, Creamy Classic, Heavenly Herbs, Smooth Mushroom och Lovely Lemon i 300 ml förpackningar, fetthalt mellan 4-8 %. Pastasåserna blir en egen kategori och får en större förpackningar om 400 ml. Även favoriterna bland sopporna presenteras i större förpackningar om 750 ml. Tips på tillbehör till såserna:

Kelda Chili Lime: Stekt tonfisk, shitakesvamp, rödlök, pak choi och skivad vitlök.
Kelda Bearnaise Delight: Röd currypasta och pressad lime. Gott till lax eller en rejäl köttbit.

Relaterade inlägg:

  1. Svensk chilisalsa med unik smak
  2. Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak
  3. Kelda med bitar lanseras nu till hösten
  4. Krispigare chips med mer smak och mindre fett
  5. Stockmos Light – med äkta fruktjuice och naturlig smak