Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Nygräddat bröd när du vill

MAT /

Panetti – en italiensk nyhet från Schulstad
I september introducerar Schulstad ”Panettibröd”, ett italieninspirerat bröd som lanseras i två varianter. Brödet som är förbakat i stenugn gräddas snabbt och enkelt färdigt hemma på endast 8–10 minuter.

För att möta konsumenternas stigande intresse för utländska mattrender och influenser lanserar Schulstad ”Panettibröd”, färska Ciabattaliknande småbröd med inspiration från Italien. Med Panettibröd introduceras ett helt nytt sätt att snabbt få färskt och nygräddat bröd hemma.

Det nya brödet från Schulstad är förbakade i stenplatteugn och får en härligt spröd yta genom att de enkelt gräddas färdigt i ugnen i cirka 8–10 minuter. Panettibröden passar perfekt att servera som kuvertbröd till middagen eller den italienska buffén, till en lyxig helgfrukost eller när du bara vill unna dig något extra gott.

– Som en av de branschledande aktörerna på brödmarknaden känner vi ett ansvar för att ständigt utveckla och förnya det svenska brödutbudet, säger Åsa Lindahl, Brand Manager på Cerealia Bakeries. Brödkonsumenterna efterfrågar kvalitet men vill samtidigt ha omväxling och förnyelse. Därför har vi tagit fram ett gott och fräscht alternativ för dem som älskar färskt bröd och det italienska köket, fortsätter Åsa Lindahl.

Brödet finns i två varianter; ”Panettibröd Ljusa” som är bakat på durumvetemjöl, olivolja och bestrött med durumvetemjöl, är ett ljust, luftigt bröd. Det finns även en grov variant av brödet som är bakat på durumvetemjöl och olivolja samt skurna havrekärnor. Panettibröd Grova är beströdda med sesamfrön.

Schulstads färska Panettibröd säljs i 6-pack och har en hållbarhet på 7 dagar. Den nya produkten lanseras i butik i september. Cirkapris 17.90 kronor.

———————————————————————————————————————————
Kort om Schulstad
Sedan 2003 ingår varumärket Schulstad i Cerealiakoncernen. Cerealia är en internationell livsmedelskoncern vars affärsidé är att utveckla, tillverka och marknadsföra cerealiebaserade livsmedel. Koncernen omsätter ca 9 Mdr och har ca 6000 anställda. I Schulstads sortiment ingår mjukt matbröd. Schulstad ska tillgodose konsumentens behov av nya smakupplevelser och variation genom att ständigt utveckla brödkategorin med nya koncept, produkter och smaker.

Relaterade inlägg:

  1. AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper
  2. Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden
  3. Schulstad lanserar sunda brödnyheter för smörgåsälskare
  4. Företagsfakta – Schulstad
  5. Komponera din favoritpizza