Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Mångsidig och karaktärsfull ost – nu även riven

MAT /

Allerum® för både ostbuffé och matlagning

Populariteten och försäljningen av väl lagrade ostar ökar i Sverige. Allerum® från Ostkompaniet är en väl lagrad och extra smakrik Präst. Den har en lång historia med ursprung redan i början av 1500-talet.
Allerum® kommer nu ut i en förpackning med nyriven ost för matlagning.

Sverige har en lång tradition av att tillverka hårdost. Idag ökar framför allt väl lagrad och mager ost i popularitet, även ost som smaksättare i mat ökar stadigt. Allerum® är en av kvalitetsostarna i Ostkompaniets sortiment av väl lagrade ostar och nu kommer alltså Allerum® riven.

– Jag har ett stort matintresse och Allerum® är en alldeles ypperlig ost att använda i matlagning. Både i nya och klassiska rätter där man vill förhöja eller förändra smak och karaktär, säger Jannica Andersson, marknadschef på Ostkompaniet. Den nya Allerum® riven för matlagning är ett perfekt komplement till Allerum® i bit: biten är enkel att använda som pålägg eller i ostbuffén och den rivna passar i matlagning.

Mångsidig och karaktärsfull
Allerum® har en krämig, fyllig och aromatisk smak med mycket karaktär. Den kan med stor fördel användas i matlagning som exempelvis såser, gratänger, toasts, pasta och grönsaksrätter som smak och karaktärsförhöjare. Den är även mycket god som smörgåspålägg, framför allt på knäckebröd är den högt uppskattad. Även på ostbrickan är Allerum® ett trevligt inslag.

Bifogat finns recept på spansk omelett med Allerum® och risotto med grönsaker och Allerum® riven. På www.ostkompaniet.se finns en databas med många fler recept där Allerum® passar bra.

Kort om Allerum®
Allerum® är en väl lagrad och extra smakrik Präst. Det är en grynpipig ost med vaxad yta. Den tillverkas vid ysteriet i Kristianstad och säljs av Ostkompaniet. Sedan länge har Allerum® sålts i bit och nu kommer även Allerum® riven ut i butik. Ungefärligt pris i butik för Allerum® i bit är: 85 kronor/kilo, en förpackning Allerum® riven kostar 20 kr för 150 gram.

Kort om Ostkompaniet
Ostkompaniet bildades 1 januari 2002 och är ett företag som ägs av Milko och Skånemejerier. Ostkompaniet marknadsför och säljer de hårdostar som produceras av Milko och Skånemejerier. Idag finns cirka 25 varumärken i sortimentet. Ambitionen är att bli det bästa ostföretaget i Sverige. Företaget ser att sprida kunskap om ost som en av sina viktigaste uppgifter. Marknadsandelen för egentillverkad ost är 25 procent av den svenska hårdostmarknaden och omsättningen uppgår till cirka en miljard kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Marknadsledaren på müsli lanserar även flingor
  2. Bishops Finger nu även i dagligvaruhandeln
  3. Fakta om Ostkompaniet
  4. Sveriges populäraste ostar
  5. Sveriges populäraste ostar i ny förpackning