Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

GOl Pölser

MAT /

GØL (GOL Pölser) är ett danskt företag som ägs och drivs av familjen Jensen. GOL Pölser har sålt och producerat korvar, salami, smörgåspålägg och leverpastejer med hög kvalitet sedan1930-talet och är idag en av Danmark största producenter av charkuterier. Bolaget omsätter cirka 900 Mkr och har cirka 500 anställda.

I Sverige etablerades Gol Pölser AB 1991 med huvudkontor vid Nacka Strand utanför Stockholm. GOL Pölsers produkter har haft en stadigt ökande framgång i Sverige och de är väl representerade i dagligvaru- och livsmedelsbutiker. GOL Pölsers produkter säljs även i övriga Europa, Mellanöstern, Sydamerika och USA.

Produktion
GOL tillverkar årligen 12 000 ton korv, pålägg och andra charkuteriprodukter. GOL Pölser lägger stor vikt vid att endast använda de bästa råvaror och ingredienser vid framställningen av de olika produkterna. För att kunna garantera en hög kvalitet utförs bland annat noggrann kontroll av danska och internationella veterinärkontroller samt HACAP.

På norra Jylland i Danmark ligger GOL Pölsers 50 000 kvm stora produktionsfabrik och tillverkningscentrum som producerar samtliga produkter i sortimentet. Här finns även GOL Pölsers rökanläggning som är en av Europas största och modernaste. Från produktionsanläggningen utgår även samtliga leveranser till Europa, Mellanöstern, Sydamerika och USA. Ungefär 60 procent av GOL Pölsers tillverkning går till export.

Förpackning
För att säkerställa att produkterna håller sig fräscha ända från tillverkning fram till konsumtion använder GOL Pölser flera olika förpackningstyper och material. GOL har bland annat fått certifiering från ”EFSIS” som är världsledande på inspektioner och certifieringar av livsmedelsföretag mot internationellt erkända standarder. Utmärkelsen är ett bevis på att GOL uppfyller de allra strängaste av livsmedelslagar vad gäller kvalitet, material och produktsäkerhet.

De flesta av GOL Pölsers förpackningar är framtagna för att möta upp kundernas behov. En av GOL Pölsers mer kända förpackningar, och även den mest kopierade, är ”påläggskupan”. En praktisk förpackning som är återförslutningsbar och maximalt miljövänlig och som haft stor framgång på den danska och svenska marknaden.

Relaterade inlägg:

  1. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider
  2. Nu lättar salladerna
  3. Nya produkter i Mrs Cheng´s sortiment
  4. Smakpremiär
  5. Lätta nyheter för storkök