Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Mattrender 2014

Den mest populära maträtten år 2013 var helt klart Pulled Pork (kolla smaskigt recept här), och vi åt det hemma, på restaurang eller köpte det i matvagnen utanför jobbet. Ingen hade ätit det förut, och alla ville testa det bara för att sedan vilja äta det konstant.

Längesen är det som en måltid verkligen slog så som Pulled Pork gjorde föregående år. Och det får ju en att blicka framåt för att nyfiket fundera på vad det är för typ av mat som kommer bli storslagen under det här året, år 2014?

Än så länge verkar det som att det kommer att vara nyttig mat som främst kommer att toppa listorna. Hälsotrenden var stark redan förra året, men den kommer att bli ännu större nästa år. GI-mat och LCHF är poprlärt men även andra dieter såsom 5:2-dieten kommer att växa sig stor. Detox är också någonting som kommer att vara stort, så för vissa kanske den stora mattrenden är att inte äta alls. Om det är det ultimata för kroppen är ju självklart svårt att svara på – men ett som är säkert är att det inte är kalas för smaklökarna.

Förhoppningsvis kommer vi i alla fall att under året som kommer se till att äta nyttigt och ordentligt, utan att vi glömmer bort det viktiga i att njuta av den goda smaken. Kanske kommer det vara som så att man under året som kommer också kommer att beställa hem mer matkassar och dylikt vilket blivit alltmer vanligt. Detta gör ju att matlagningen ökar och man kan få i sig mer ordentligt lagad mad än tidigare då tiden inte har räckt till. Kanske kommer man också att se en minskning av snabbmaten från exempelvis McDonalds i och med matkasse-trenden. Det kan man ju hoppas i alla fall, för skräpmat är aldrig bra för kroppen, oavsett om det är gott eller inte.

Relaterade inlägg:

  1. Varma drinkar för vintern
  2. Mat till kalas – för både barn och vuxna.
  3. Midsommar
  4. Storleken har betydelse – prova nya Spitfire Stubbies
  5. Gasolgrill för vinterkött