Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Dansk matkasse är dyrast

Trenden att köpa en färdig matkasse är starkare än någonsin och det finns många prisvärda alternativ att välja bland, det gäller bara att jämföra kassarna för att hitta rätt. I alla fall i Sverige – i Danmark är matkassen dyrast i Norden.

Att köpa matkassar via nätet är trendigare än någonsin, men om du inte jämför priserna kan du få betala mycket för en kasse. Dock kommer aldrig behöva betala lika mycket som mn gör i Danmark för där är priset 30 procent dyrare än vad den är någon annanstans i Norden. Det visar en undersökning som gjort på EU-nivå där man jämfört hur mycket medlemsländernas mat kostar genom att just köpa matkassar.

”I den årliga undersökningen Consumer price levels jämförs priserna på 440 olika livsmedelprodukter och icke-alkoholhaltiga drycker i de 28 medlemsländerna. Resultatet, som presenteras av EU:s statistikorgan Eurostat, visar att det är i Norden som maten är dyrast.” läs mer i Aftonbladet.

Dyrast mat i Norden

Enligt undersökningen som gjorts kan konstateras att det är här i Norden som vi betalar allra mest för våra matkassar och billigast är det i Rumänien, Polen, Bulgarien och Litauen. Dyrast är det i Danmark, något som kan jämföras med att deras livsmedelsprodukter är dubbelt så dyra som de är i Rumänien.

Relaterade inlägg:

  1. Vad blir det för mat?
  2. Fakta Cocio
  3. Frågor och svar – lagen och marknaden
  4. Ett lyxigare chipsalternativ
  5. Highland Park Hjärta – en kärleksförklaring till whiskyns ursprung