Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ett lyxigare chipsalternativ

FIKA /

Nu lanseras Estrella Gourmet för alla finsmakare

Estrella Gourmet är ett chips att njuta snarare än att frossa. Ett chips smaksatt med
en mycket exklusiv kryddblandning för en extraordinär smakupplevelse. Ett chips som tillverkas av speciellt utvalda potatisar. Ett chips för dig som söker det lilla extra.

Estrella Gourmet är för chips vad espresson är för kaffet och parmaskinkan för charkdisken, ett högkvalitativt alternativ för dem som söker smakupplevelser utöver det vanliga i vardagen.

¬– Det råder en upplevelsetrend i vårt samhälle, något som påverkar alla dagligen vad gäller livsstil och konsumtion. Allt fler väljer idag att köpa mer sofistikerade produkter med hög kvalitet som ger ”det lilla extra” och gör konsumtionen till en upplevelse, säger Annika Jägerstig, produktchef på Estrella.

Ett delikatessalternativ
För att Estrella Gourmet ska bli krispigare än vad traditionella chips är genomgår de en längre tillverkningsprocess. Dessutom görs Estrella Gourmet uteslutande på noga utvalda, större potatisar vilket ger större chips och mindre kross i påsen.

Estrella Gourmet kommer i två smaker och för att få goda och smakrika chips används en exklusiv och ”ren” kryddblandning. Black & White är smaksatt med naturligt havssalt och svartpeppar och Red & Roasted är smaksatt med rostad paprika, rödlök, vitlök och en aning timjan. Kryddorna syns tydligt på chipsen vilket förhöjer både smak- och synintryck.

– I våra konsumentundersökningar framkom det att chipsen motsvarar de förväntningar man ställer på ett gourmetsnacks. Det är framför allt att de är smakrika samt att de har en krispig konsistens som uppskattas, fortsätter Annika.

Estrella Gourmet börjar distribueras till dagligvaruhandeln och servicebutiker över hela landet vecka 36. Chipsen säljs i påsar om 150 gram och kommer att kosta cirka 19 kronor.

Kort om Kraft Foods
Kraft Foods i Norden har mer än 2 800 medarbetare och omsätter ca 6 miljarder SEK. I Norden är vi ledande inom kategorierna choklad, kaffe, livsmedel och snacks. Starka varunamn som säljs i Sverige är bl a Marabou, Daim, Aladdin, Twist, Japp, Gevalia, Blå mocca, Philadelphia, O’boy, Estrella och Old El Paso.

Relaterade inlägg:

  1. Krispigare chips med mer smak och mindre fett
  2. Kuriosa om snacks
  3. Ett nytt oemotståndligt snacks
  4. Ett nytt oemotståndligt snacks
  5. Spännande kryddor från kulinariska regioner