Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Vad blir det för mat?

Klockan börjar närma sig middag och du har ingen aning om ad du ska laga för mat? Känns den tanken bekant? Ja, faktum är att nästan alla människor har svårt med att välja vilken mat vi ska äta till middag. Det spelar ingen roll om det är måndag eller om det är lördag.

Och när de svenska priserna på livsmedel är de fjärde dyraste priserna i Europa så gäller det att inte inhandla fel varor för då kan det stå dig dyrt. Men, frukta ej, det finns många tips och trix du kan ta till. Dels kan du söka på över 90 000 recept hos matklubben för att där finna inspiration och ha maten klar för ett år framöver, eller så kan du göra som många att beställa hem färdiga matkassar så du får maten levererad hem. Dock fungerar det ju även att kolla upp ett recept för att få lite mer spänning och variation. Men, hur bör vi tänka när det kommer till mat och dess veckodagar?

Finmat på en vardag?

Att dricka ett glas rött en helt vanlig tisdag är något som kan liva upp och få vinet att smaka ännu godare. Att även laga en riktigt god middag en veckodag kan betyda mer än att just laga den på en lördag. Så försök att glömma det här med att ni bara måste äta en god middag under helgen. Det kan bli mycket mer spännande att vända på steken. Något annat som kan vara roligt är att välja ett tema och laga maten utifrån en färg, landskap eller ett land. Då gäller det att tänka till, och maten kan smaka oerhört spännande. Sedan som ett sista tips kan uppläggningen ha ett stort finger med i spelet för hur maten kan komma att smaka. Så tänk på fint porslin och att lägga upp maten attraktivt så har du en vinnande middag. Vattnas det i munnen. Då har vi lyckats. Lycka till med maten!

Relaterade inlägg:

  1. Starta året med en sund livsstil som håller i längden
  2. Unna dig på rätt sätt i sommar
  3. Jessica Almenäs om hälsa, Quorn och hur hon med små förändringar förenklar sin vardag
  4. Sveriges bästa mathistoria!
  5. Fler restauranger i Stockholm