Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Festis släcker törsten med nya spännande smakkombinationer

DRYCK /

Festis Boysenberry Rosehip och Festis Free Pear Kiwi

Festis fortsätter att ligga i framkant vad gäller nytänkande smaker och lanserar två nyheter till vår och och sommar. Festis Boysenberry Rosehip har en modern läskande smak av boysenbär och nypon. Festis Free, stilldrinken utan tillsatt socker, introducerar helgröna fruktiga smaken Pear Kiwi.

Festis historia börjar redan 1961 då tetrapacken lanserades. När Festis på PET-flaska gjorde entré 1994 introducerades konceptet med speciella, annorlunda smakkombinationer som både är goda och skapar nyfikenhet hos konsumenterna. Även i kommunikationen har Festis varit utmanande och nytänkande, vilket tillsammans med den innovativa flaskdesignen gjort att Festis blivit känd som en utstickare inom stilldrinks, drycker utan kolsyra. Med de nya smaklanseringarna finns Festis regular i hela sex smaker, och Festis Free i två.

– Festis är en kaxig törstsläckare som ger oss chansen att jobba med nytänkande smaker som sticker ut och skapar både nyfikenhet och intresse. Boysenberry Rosehip och Pear Kiwi är helt nya smakkombinationer för Festis och de kompletterar utbudet perfekt, säger Karin Teljstedt, Group Brand Manager Soft Drinks, Carlsberg Sverige.

De nya smakerna
Festis Boysenberry Rosehip – Boysenbär är en korsning mellan hallon och björnbär och togs fram av Rudolf Boysen i Kalifornien på 1920-talet. Bären är likt björnbär fyllda och påminner om hallon till utseendet, med en härlig purpurröd färg. Nypon, som heter Rosehip på engelska, har en mjuk smak som både är söt och syrlig. Boysenberry Rosehip är en smakkombination som väcker nyfikenhet.

Festis Free Pear Kiwi – Genom att blanda den svenska favoritfrukten päron med den tropiska kiwin får man en smak som tar fram det bästa ur två världar. Festis Free innehåller dessutom inget tillsatt socker.

Festis Boysenberry Rosehip och Festis Free Pear Kiwi lanseras i butik vecka 14, 2009. Cirkapris 11,50 kr i dagligvaruhandeln, cirkapris 16,20 kr i servicehandeln.

Fullständigt sortiment

Festis reg: Boysenberry Rosehip, Orange, Cactus Lime, Guanabana Pineapple, Cassis, Strawberry Grape.
Festis Free: Pear Kiwi, Watermelon Passionfruit.

Om Carlsberg Sverige

Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin-och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig nästan 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och
Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder.

Relaterade inlägg:

  1. Apotekarnes i ny spännande tappning för sköna sommardagar (19.8)
  2. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider (15.5)
  3. Spännande trerättersmeny i hälsans tecken (15.5)
  4. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön (15.1)
  5. Nu lanseras spännande nötblandningar för alla tillfällen (15)