Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fakta Lavazza

VARMA DRYCKER /

Lavazza grundades 1895 i Turin då Luigi Lavazza startade en liten butik med specialitet att rosta och sälja kaffe. 1927 hade den lilla rörelsen utvecklats till det som världen idag känner till som Lavazza. Företaget drivs fortfarande av familjen Lavazza – nu av tredje och fjärde generationen, alltid med samma stora passion för kaffe som Luigi Lavazza och idag finns Lavazza representerade i 90 länder världen runt.

I Sverige distribueras Lavazzas produkter av Intercoffe som är ett företag ägt av Lavazza. Intercoffe presenterade Lavazza på den svenska marknaden för över 30 år sedan och var även det första företaget som presenterade italiensk espresso i Sverige. Sedan dess har marknaden vuxit stadigt och idag har man en försäljning på över 300 ton espressokaffe/år.

Många av de framgångar som Lavazza skördat beror till stor del på deras innovativa tänkande. Bland annat var Lavazza först med att lansera vakuumförpackat kaffe på 60-talet, vilket innebar en revolution för kaffemarknaden då man hade möjlighet att behålla kaffets kvalitet och fräschör i flera månader.

Något som tidigt utmärkte Lavazza, och som gjort dem kända världen över, är deras banbrytande blandningsteknik. Som första kaffeproducent blandade Lavazza kaffebönor från olika länder, vilket gav smakrika och harmoniska blandningar.

Lavazzas espressomaskiner har länge funnits på restauranger, barer och caféer och nu lanserar Lavazza A Modo Mio, deras första espressomaskin för hemmabruk med ett slutet kapselsystem.

Bönor
Kaffe tillverkas huvudsakligen av två sorters bönor; Arabica och Robusta.

Arabica: Arabicabönorna är den ursprungliga kaffebönan, vilken härstammar från Etiopien. Bönan odlas av majoriteten av de länder som producerar kaffe kring ekvatorn och är en typisk tropisk höglandsväxt. Växten är mycket känslig för väder och vind och får bättre kvalitet ju högre upp den växer, då den får mogna långsamt och utveckla en mjuk arom. Arabicabönan karaktäriseras av dess milda smak och har blivit mycket populär bland konsumenterna. Cirka 70 procent av allt kaffe som tillverkas är gjort av Arabicabönor.

Robusta: Robustabönan är till skillnad från Arabicabönan mycket tålig och odlas i områden med mer skiftande klimat, bland annat i Afrika och Sydostasien. Växten är en typisk låglandsväxt och kännetecknas av sin lite starka, fräna och bittra smak. Robustabönorna används till stor del som smakförhöjare i espressokaffe. Ungefär 30 procent av det kaffe som odlas är tillverkat av Robustabönor.

Lavazzas kapslar till A Modo Mio
Lavazza är Italiens mest sålda espressokaffe. En stor del av denna framgång beror på kaffets höga kvalitet och Lavazzas innovativa tänkande. Kaffekapslarna till A Modo Mio innehåller samma högkvalitativa kaffe som Lavazza serverar på sina espressobarer världen över. De lufttäta kapslarna gör att kaffet bevarar sin arom och kvalitet längre. Initialt lanseras kapslarna i fyra smaker; Appassionatamente, Deliziosamente, Caffè Crema Dolcemente och Cremosamente Dek.

Appassionatamente: Appassionatamente är Lavazzas originalkaffe för espressobryggning. Detta kaffe ger en mörk, fyllig, rund och aromrik espresso med en sammetslen ton. En espresso gjord av Appassionatamente är en klassisk smakupplevelse som visar på Lavazzas höga kvalitet.

Deliziosamente: Detta är en utsökt rostning med en välbalanserad styrka och arom som är något mildare i smaken än Appassionatamente. Med Deliziosamente får du en espresso med styrka och smaker i perfekt harmoni, utmärkt sammansatt för dagens alla stunder.

Caffè Crema Dolcemente: Denna espressorostning är unikt framtagen för att serveras i en ”förlängd” espresso, en så kallad lungo, som serveras i en större espressokopp. Denna espresso ger ett smakrik och len upplevelse.

Cremosamente Dek: Med sin lena och mjuka crema i kombination med rostningens förträffliga intensitet och utsökta doft ger detta en koffeinfri espressoupplevelse utöver det vanliga.

Relaterade inlägg:

  1. Lavazza lanserar en enkel och snygg espressomaskin för hemmabruk (29.9)
  2. Fakta IDEE KAFFEE (15.3)
  3. Fakta om Dr. Oetker Sverige (12.9)
  4. Fakta om soja (12.9)
  5. Fakta om soya (12.9)