Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Göteborg får ölvecka

ÖL /

Öl är en utav svenskarnas absoluta favoritdrycker men många tycker inte att ölen blivit hyllad nog i Sverige. Därför har man i år infört en ölvecka i Göteborg som ska locka ölälskare till bryggeriturer, ölprovningar och ölbryggningskurser.

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om drycker och om att öl har funnits i nästan tiotusen år. Ölet är populärt i hela världen och i Sverige har drycken fått en stor plats i våra hjärtan och vid våra matbord. Göteborg anses vara Sveriges ölhuvudstad och nu har staden fått landets första ölvecka.

GBG Beer Week

Det är i Göteborgs-Posten som man rapporterar om ölveckan som Göteborg nu i år har fått. Det var redaktören på sajten beersweden.se som åkte till USA och gick på ett ölevent och då fick han inspirationen till ölveckan i Sverige, eftersom han tyckte att vi verkligen behövde en sådan. Sagt och gjort, så fixade han en ölvecka och i april inleddes GBG Beer Week. Veckan var fylld av programpunkter som till exempel ölbryggningskurser, ölprovningar, bryggeriturer och öl-quiz. Veckan avrundades med en öl- och whiskymässa på Svenska Mässan i Göteborg.

Stort intresse för ölveckan

Arrangörerna av ölveckan såg att intresset var stort och några veckor innan hade man redan sålt ut flera av programpunkterna. I år satsade man främst på västsvenskar men i framtiden hoppas man på att GBG Beer Week kan bli en av Nordens bredaste och viktigaste ölevenemang både för göteborgare och för turister.

Lokala sponsorer och arrangörer

De som går in och sponsrar veckan är lokala bryggerier som Berbliotek, Dugges, Poppels och Ocean. Men även andra aktörer som ölpubar, krögare och Svenska Ölfrämjandet syntes under veckan. Att öl- och whiskeymässan ville vara med under GBG Beer Week rådde det ingen tvekan om.

Relaterade inlägg:

  1. Smirnoff Lychee Moscow Mule
  2. Mixade drinkar
  3. Belgisk öl ökar i popularitet lett av prisbelönta Leffe Blond
  4. Bishops Finger nu även i dagligvaruhandeln
  5. Fler restauranger i Stockholm