Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Solklart! med hela solroskärnor lyser upp i brödhyllan

MAT /

Det solklara valet

Nu lanserar Bageri Skogaholm Solklart! Det är ett gott, saftigt och mättande bröd med en härlig gyllenbrun färg. Solklart! är stenugnsbakat med hela solroskärnor och 50 procent fullkorn. Optimalt för alla som vill ha både smakupplevelse och näringsriktighet, vare sig du är kvinna, man, ung eller gammal. Det är dessutom anpassat till dagens moderna livsstil vad gäller storlek och förpackning.

Bageri Skogaholm ligger bakom den klassiska Skogaholmslimpan, Sveriges mest kända bröd, och har under årtionden försett svenskarna med gott bröd. Det senaste brödet Solklart! tillhör den nya generationen bröd och är det solklara valet för alla som vill ha ett smakrikt, saftigt och mättande bröd med hälsosamma egenskaper.

Dagens konsumenter ställer alltmer krav på sitt bröd, självklart kring smak och innehåll men det skall även passa dagens levnadsmönster. Solklart! är något extra smak- och innehållsmässigt med 50 procent fullkorn men framför allt att det är stenugnsbakat och att man använt hela solroskärnor i degen. Vad gäller livsstil så är förpackningsstorleken lite mindre, anpassad till det växande antalet en- och tvåpersonshushållen* och familjer där alla vill ha olika bröd. Då behåller brödet sin färskhet till sista skivan. Solklart! är även skuret i jämna brödskivor vilket efterfrågas för att det är praktiskt och spar tid.

¬ – I barnfamiljer står det oftast minst tre olika brödsorter på frukostbordet – en för barnen, en för mamma och en för pappa. Med Solklart! behövs bara ett bröd då det är lagom nyttigt och lyxigt med solroskärnor för mamma, ljust nog för att barnen skall gilla det och så gott att inte ens pappa kan låta bli det, säger Karin Bodén, produktchef på Lantmännen Färskbröd.

Solklart! äter du med fördel som det är med lite smör på. Ett tips är att rosta brödet vilket förhöjer solroskärnornas lite nötiga smak ytterligare och ger en krispig konsistens. Vill du ha en lite mer matig smörgås är det bara att ta vad som finns hemma i kylen, skinka, favoritosten och grönsaker.

Solklart! lanseras med start vecka 6, 2008. 500 gram och 12 skivor/förpackning. Cirkapris: 18 kr.

* 6 av 10 av dem som handlar kommer från hushåll med 1–2 personer. November 2007, DLF Movements.

Relaterade inlägg:

  1. Smakrik nyhet i brödhyllan
  2. En smakrik och vegetarisk korv för hela familjen
  3. Såsrecept från hela världen
  4. Hela historien exklusivt: festerna, pengarna, kläderna
  5. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön