Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Café Brownie i två smaker – choklad och hasselnöt

MAT /

Första mjuka kakan från Göteborgs Kex

När du vill bjuda dina gäster på något gott och skapa äkta cafékänsla hemma passar nya mjuka Café Brownie perfekt. Servera den som den är eller värm den snabbt i mikron för en mer nybakad känsla – lika gott som enkelt.
Café Brownie finns i två smaker; med chokladbitar och med chokladbitar och hasselnötter.

Du vill bjuda dina vänner på något riktigt gott när de kommer på besök men hur du än planerar så har dygnet bara 24 timmar. Lösningen stavas Café Brownie, kakan som ger dig cafékänsla hemma. Du behöver inte leta ingredienser, kladda med smet eller oroa dig för att övergrädda brownien. Ta bara fram en Café Brownie ur skafferiet, värm den 30 sekunder i mikron och voilà, du har en mjuk chokladkaka som både smakar och doftar nybakat.

– Café Brownie passar dem som värdesätter god smak och som vill ha det där lilla extra, de som trots tidsbrist är måna om att visa engagemang gentemot sina gäster. Dessutom är mjuka kakor mer sammankopplade med planerade sociala sammanhang då gästerna ofta har högre förväntningar på det som serveras jämfört med förväntningarna vid spontana besök, säger Eva-Lisa Högström, produktchef på Göteborgs Kex.

Klassiskt amerikanskt recept
På caféer runt om i landet har det länge varit populärt att ta en brownie till sin kaffe latte. Café Brownie är den första färdigbakade brownien som finnas att köpa i handeln. Den är bakad efter ett klassiskt amerikanskt recept och har en fyllig chokladsmak. Vid bakningen används rikligt med chokladbitar respektive chokladbitar och hasselnötter. Café Brownie är god som den är till fikat men kan med fördel värmas. Den kan också göras lyxigare med exempelvis färska bär och vispad grädde.

Du hittar Café Brownie i hyllorna för mjuka kakor i dagligvaruhandeln. Produkten förvaras i rumstemperatur och är hållbar i 6 månader*, brownien går också att frysa. En Café Brownie räcker till cirka 6 bitar och kostar cirka 35 kronor.

* Den långa hållbarheten kommer sig av att brownien efter gräddning och innan paketering genomgått en så kallad infraröd (ir)-värmning. Det är en ytpastöriseringsmetod där brownien under en mycket kort tid utsätts för hög hetta. De mikroorganismer som finns överallt i vår omgivning och som gör att produkten blir gammal dödas av upphettningen men browning påverkas inte i övrigt.

Kort om Göteborgs Kex
Göteborgs Kex är Skandinaviens ledande tillverkare av kex. Göteborgs Kex ingår sedan 1994 i norska Orkla-koncernen som är den största leverantören av märkesvaror till dagligvaruhandeln i Norden. I Göteborgs Kex sortiment finns en rad kända varumärken, exempelvis Ballerina, Singoalla, Digestive Oliv, Smörgåsrån, Guld Marie, Brago och Hushållswafers. Nya Café Brownie ingår i varumärket Café som lanserades 2002 genom Café Cookies. För mer information se: www.goteborgskex.se.

Relaterade inlägg:

  1. Café Colour Cookies för de yngre
  2. Choklad
  3. Nytt gott kvällssnacks med mörk choklad och bitar av jordgubbar
  4. Nya Extra Pastilles – mjuka, sockerfria pastiller i oemotståndliga smaker
  5. Senap för alla smaker