Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Levande blå toner inför Pripps Blå 50 år

ÖL /

Pripps Blå får ny design

Med en ny design smygstartar Pripps Blå 50-årsjubileet 2009. Redan nu i februari får hela Pripps Blå-familjen nya festkläder. Den nya designen har en modern och samtida estetik samtidigt som den tar fasta på Pripps stolta historia.

Under de närmare 50 år som Pripps Blå har bryggts i Sverige så har det varit ett folkkärt varumärke och öl som för många väcker positiva associationer till sommar och hav. En av framgångarna har varit att varumärket ständigt har förnyat sig utan att glömma bort sitt historiska arv. Idag är Pripps Blå Sveriges största öl i dagligvaruhandeln* och den nya designen ska säkerställa att Pripps Blå även i fortsättningen är ett av Sveriges mest omtyckta öl.

– Den nya designen ska kommunicera att Pripps Blå är ett gott och uppfriskande kvalitetsöl varje dag. Vi ville skapa en ny och spännande design samtidigt som konsumenterna ska känna igen sig i till exempel den blå färgen och skeppet, säger Anders Tegenkvist marknadsdirektör på Carlsberg Sverige.

Från och med mitten av februari finns den nya designen i handeln och lagom till att blåsipporna slår ut så finns Pripps Blå i den nya designen över hela landet på dagligvaruhandeln, Systembolaget och restaurang. Den nya profilen har tagits fram tillsammans med Grow.

* Källa: Ac Nielsen

Relaterade inlägg:

  1. Pripps Blå (26.6)
  2. Sveriges mest folkkära öl får ett kaxigt syskon (11.2)
  3. Falcon Påskbrygd (4.4)
  4. Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design (4.1)
  5. Julöl från Carlsberg (3.6)