Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Julöl från Carlsberg

ÖL /

En nyhet och populära favoriter får förfinad receptur

Julöl är en stark tradition i Sverige och inför varje jul bryggs öl i begränsad upplaga. I år erbjuder Carlsberg ett julölssortiment med både populära favoriter där man förfinat recepturen samt en spännande nyhet från Eriksberg. I sortimentet finns öl som tilltalar alla smaker vare sig man föredrar en mer komplex karaktär eller ett lättare alternativ.

Årets stora nyhet från Carlsberg är Eriksberg Julbrygd, ett julöl bryggt enligt gammal bryggartradition. Ölet har fått sitt namn från Eriksbergs bryggeri som grundades i Göteborg 1864 och är ett premiumöl med rik smak och arom. Eriksberg Julbrygd är en specialutgåva med stämningsfull etikett och den passar särskilt bra till julmat, choklad och nötter.

– Julen utgör en av årets kulinariska höjdpunkter och då är öl ett viktigt inslag inte minst för att lyfta fram smakerna i julmaten ytterligare. Med vårt breda julölssortiment kan vi erbjuda öl som både passar dem med en djärvare och mer komplex smak och dem som vill ha en lättare öl som ändå har den för julöl så karaktäristiska fylligheten, säger Joakim Losin, ölexpert på Carlsberg Sverige.

Populära favoriter för alla smaker

I Carlsbergs julölssortiment ingår även två populära öl med recept från 1890-talet; Falcon Julbrygd och Pripps Julöl. Nytt för i år är att bryggmästaren har förfinat recepturen för både Falcon Julbrygd och Pripps Julöl.

 Den stora skillnaden i den nya recepturen är att vi har förstärkt smakerna för att hitta en bättre balans som både ger en mjuk och fin sötma och en fyllig smak, säger Hans Rickers, bryggmästare på Carlsberg Sverige.

I årets sortiment finns också storfavoriten Jacobsen Golden Naked Christmas Ale som snabbt sålde slut på Systembolaget förra året. Jacobsens julöl har en spännande smak och bryggs av de bästa råvarorna vilket bidrar till en påtaglig julkänsla. Förutom julöl finns även andra drycker som starkt förknippas med jul. Två alternativ från Carlsberg är Falcon Julmumma, samt den traditionella Carnegie Porter.

De olika julölen finns till försäljning i dagligvaruhandeln från och med november och på Systembolaget från och med 16 november 2007.

Relaterade inlägg:

  1. Ny kokbok med matinspiration från Arla Köket (11.5)
  2. Fräscha drinkar från Hotellet (11.4)
  3. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn (11)
  4. Produktfakta och sortiment Bite Size från Bisca (10.7)
  5. Flavoured Martinis – nästa stora drinktrend från USA och England (10.7)