Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Kaffe en värd investering på arbetsplatsen

DRYCKVARMA DRYCKER /

Det har visat sig att kaffe är en framgångsfaktor när det kommer till en arbetsplats. Men har inte alla arbetsplatser tillgång till kaffe, undrar du säkert då. Jo, men inte alla erbjuder det där lite extra goda kaffet som göder kreativitet och social gemenskap. Visste du förresten att kaffe kan motverka diabetes? Investera i kaffet på arbetsplatsen för att öka gemenskapen, och för att bjuda på lite extra friskvård.

Det finns en hel uppsjö varianter när du googlar kaffemaskin företag, men vi kan rekommendera Sweet Coffee som levererar fullständigt briljant kaffe till företag som vill ge sin personal det där lilla extra. Hos dem kan du skräddarsy din beställning och välja vilken typ av kaffe du vill ha levererad. Ska du lita på forskningen, vilket vi tycker du ska göra, ska du definitivt bjuda på kaffet bland dina anställda. Det har nämligen visat sig ge båda kort- och långsiktiga effekter.

Kaffets fördelar

Många tänker nog ofta på kaffe som vätskedrivande och säkert inte särskilt bra för hälsan. Men tvärtom vad många tror så är faktiskt kaffe – i rimliga mängder – mycket hälsosamt. Mellan tre och fyra koppar kaffe om dagen kan till exempel minska risken för leversjukdomar och till och med motverka några typer av cancer. Även stroke har visat sig kunna motverkas med hjälp av måttlig konsumtion av kaffe. Flera studier kan bekräfta att kaffe kan skydda mot diabetes typ 2. Även om forskarna vill ha fler studier så finns det studier som kan bekräfta detta. Vill du ha ett extra hälsosamt kaffe ska du nörda ner dig lite mer i de enskilda bönsorterna, det sägs att de har olika egenskaper och det kan vara roligt att förkovra sig i det och dessutom informera personalen om vilka hälsofördelar just deras kaffe har.

En kaffemaskin på en arbetsplats är bra ur ett ekonomiskt perspektiv. Har du bryggkaffe är det svårt att beräkna åtgången eftersom det inte är ovanligt att man svinnar en del kaffe. Står det för länge blir det surt och du kan säkert få höra muttrande kommentrarer från anställda. En kaffemaskin ser till att alltid servera färskt kaffe, och dessutom kan du räkna på mer exakt hur mycket kaffe som faktiskt går åt.

Kaffe är teambuilding

Sen finns det några mer inoficiella men likväl viktiga egenskaper som kaffe har. Det är den sammanfogande effekten, det som gör att kollegorna har roligt tillsammans och kan ta en stund vid kaffemaskinen för att utbuda idéer. Ur ett kundperspektivt ser det också bra ut att du bjuder över på kontoret med färskt kaffe, istället för att du råkar bjuda på kallt och surt bryggkaffe som har stått sedan morgonen för att ingen orkar ta ansvaret att brygga nytt.

Vem hade kunnat ana att kaffe på arbetsplatser och företag kan vara ett så pass lukrativt val? Men egentligen, när vi tänker efter, vilar djävulen i detaljerna. Och precis så funkar det med kaffe också!

Relaterade inlägg:

  1. IDEE KAFFE är ett aromatiskt kaffe med hälsofrämjande egenskaper
  2. Svenskarna älskar sitt kaffe
  3. Njut till fullo av en rykande god kopp kaffe
  4. Lavazza lanserar en enkel och snygg espressomaskin för hemmabruk
  5. Härliga kaffedrinkar med Baileys®