Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Information om ICAs julsatsning 2010

TRENDER /

ICA presenterar årets julprodukter och färsk julstatistik

Snart är julen här! Uppdukat hos ICA finns allt du behöver till ditt julbord; från julmust, pepparkakor och julskinka till nyheter som julkyckling och pepparkaksfil. En undersökning ICA låtit göra visar att 99 % av de tillfrågade kunderna firar jul, 95 % äter ett traditionellt julbord på julafton och 45 % handlar all sin julmat i en och samma butik*.

När ICA:s kunder får välja tre favoriter de inte kan vara utan på julbordet svarar 8 av 10 julskinkan, hälften väljer sillen och 35 % Janssons frestelse. I åldrarna 21–30 år hamnar julmusten på en andra plats med 43 %. Endast 7 av 100 väljer dopp i grytan, 5 av 100 Ris á la Malta och 40 % skulle gärna slippa lutfisken. Rätter som lagas hemma i störst utsträckning är Janssons Frestelse (98 %) följt av dopp i grytan (89 %) och köttbullar (87 %). ICA har ett brett sortiment för julbordet, håll utkik efter produkter med ICA:s juldesign så hittar du allt du behöver.

– ICA har allt som behövs till det traditionella julbordet, och handlar man ICA:s egna varor räcker pengarna till mer julklappar. I år har flera varor i ICA:s egna sortiment fått en ny juldesign och på några produkter har vi också utvecklat nya julsmaker, säger Magnus Wikner, Marknadsdirektör, ICA Sverige AB.

ICA:s egna julsortiment

Julsortimentet med ICA:s egna varor består av 88 unika produkter som spänner sig över de flesta kategorier med fokus på färskvaror. I sortimentet finns helt nya julprodukter, produkter som funnits tidigare jular samt befintliga produkter från ICA:s sortiment. Två av årets nyheter är pepparkaksfil och julkyckling.

Pepparkaksfil – en filmjölk smaksatt med kanel och pepparkakskrydda. Ät den till frukost eller använd filen till julens desserter.

Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning.

Relaterade inlägg:

  1. Resultat ICAs julundersökning 2010
  2. ICA presenterar årets nyheter till grillfesten
  3. Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen
  4. Julbordet och den traditionella julskinkan
  5. Intresset för indisk mat ökar i Sverige