Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Vinnaren utsedd i Kellogg’s tävling

MAT /

Inger Nyberg får pryda Kellogg’s nya Special K Rosa Bandet-förpackning

Under oktober månad utannonserade Kellogg’s en tävling på www.minspecialk.se som en förlängning av Kellogg’s Special K’s samarbete med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Tävlingen är nu avslutad och vinnaren blev Inger Nyberg från Gävle som får pryda en ny Kellogg’s Special K-förpackning.

I år presenterade Kellogg’s fyra förpackningar med kvinnor i olika åldrar som håller varandras händer, vilket symboliserade årets tema – ”Tillsammans kan vi göra skillnad”. Som en fortsättning på Kellogg’s Special K’s arbete med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj utannonserade Kellogg’s vecka 40 en tävling på www.minspecialk.se för att hitta den femte kvinnan till förpackningarna. Tävlingen gick ut på att de tävlande skickade in en bild på sig själva samt en text om deras erfarenheter och relationer till bröstcancer.

– Genom den här kampanjen ville vi lyfta fram Sveriges kvinnor och ge dem möjlighet att tala om deras erfarenheter och tankar kring bröstcancer. Vinnaren i tävlingen är ett inspirerande exempel på att om vi kämpar mot bröstcancer tillsammans gör vi skillnad, säger Charlotte Madsen, Nordic Marketing Director på Kellogg´s.

Nu är vinnaren utsedd och den som får äran att pryda framsidan av den femte förpackningen är Inger Nyberg från Gävle. På baksidan av förpackningen kan man läsa hennes historia och budskap som gjorde henne till årets vinnare.

– Jag kollar mina bröst varje månad och påminner även mina kollegor om att göra det. Några har skrattat åt detta eviga bröstkollande – men det har faktiskt hjälpt två tjejer att upptäcka knölar som inte synts på mammografin ett halvår tidigare. En av dem var jag själv. Forskarna arbetar hårt för att få fram orsakerna till hur bröstcancer uppstår. Min förhoppning är att det ska skickas in så mycket pengar att denna komplexa cancer går att överleva till 100%. Och varför skulle inte jag vinna – jag har ju vunnit livet! säger Inger Nyberg från Gävle.

Den nya förpackningen av Kellogg´s Special K Classic 500 g kommer att finnas till försäljning i livsmedelsbutiker runt om i Sverige med start i december, 2010. Cirkapris från 26,90 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Karlsson’s GOLD utsedd till en av världens bästa spritsorter 2008
  2. Kellogg’s söker ansikte till Special K Rosa Bandet-förpackning
  3. Kellogg’s® stödjer Rosa Bandet för fjärde året i rad
  4. Fakta Kellogg’s® och Rosa Bandet
  5. Kellogg’s® och rosa bandet i samarbete