Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Intresset för indisk mat ökar i Sverige

TRENDER /

Sharwood’s lanserar spännande nyheter med smaker från Orienten

I vår presenterar Sharwood’s flera nyheter inom det indiska köket som gör att du enkelt kan laga god mat med äkta indisk smak. Nyheterna i sortimentet är matlagningssåsen Makhani Cooking Sauce samt brödsorterna Puppodums, Naan Mini Plain samt Naan Mini Garlic & Coriander. Alla är populära ingredienser eller tillbehör till den indiska måltiden.

Populariteten för indiska smaker i Sverige har ökat markant. Allt fler har upptäckt att man även kan tillaga god indisk mat själv hemma och nyheterna i Sharwood’s sortiment gör det ännu enklare.

– Bland dagens konsumenter kan man se ett allt större intresse för utländska mattrender och influenser generellt. Svenskarna har till exempel den högsta konsumtionen per capita i världen av Chutney, ett typiskt indiskt tillbehör med en sötsyrlig smak, säger Fredrik Revera, på Arvid Nordquist som säljer och marknadsför Sharwood’s produkter i Sverige.

En krämig och smakrik sås

Makhani Cooking Sauce är en relativt mild men mycket smakrik och krämig tomat- och löksås med grädde, smör och aromatiska kryddor. En perfekt matlagningssås som passar till många exotiska anrättningar. Ett tips på en enkel och god rätt är att man tärnar 3-4 kycklingfiléer och steker i lite olja i 3 minuter. Tillsätt därefter en burk Makhani Cooking Sauce och låt det puttra i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomkokt. Sedan är den färdig och klar att servera, gärna tillsammans med ris.

Ett utmärkt tilltugg
Puppodums är ett tunt, sprött bröd och omtyckt tillbehör till den indiska måltiden, perfekt med Mango Chutney. Till skillnad från de Puppodums som finns på marknaden idag, som måste tillagas innan de äts, är Sharwood´s färdiga att ätas direkt.

Känsla av nygräddat
Naanbröd är ett tunt, mjukt bröd som äts som ett komplement eller alternativ till ris och är en central del av den indiska måltiden. Sharwood´s Naanbröd är färdiga att äta som de är, men blir ännu godare om de värms, vilket även förstärker känslan av nybakat. Brödet finns i smakerna; Plain samt Garlic & Coriander. Båda är fria från färgämnen och konserveringsmedel.

Pris i butik är cirka 30 kronor för Makhani Cooking Sauce, 20 kronor för Puppodums och 22 kronor för Naan Mini Plain och Naan Mini Garlic & Coriander. Samtliga produkter finns att köpa i dagligvaruhandeln över hela landet.

Kort om Sharwood’s
Sharwood’s erbjuder både indisk, orientalisk och asiatisk mat. Företaget är det ledande varumärket inom den indiska kategorin i Sverige och England och erbjuder produkter av högsta kvalitet. Sharwood’s grundades 1889 i England och har funnits på den svenska marknaden i över 25 år. Deras sortiment sträcker sig från färdiga såser till paste, kryddmix, puppodums, naanbröd och mango chutney. Sharwood’s indiska sortiment säljs och marknadsförs i Sverige av Arvid Nordquist.

Relaterade inlägg:

  1. Sharwood’s sortiment i Sverige
  2. Intresset för tjeckisk öl ökar i takt med svenskarnas ölkunskap
  3. Intresset för drycker kopplade till högtider ökar
  4. Intresset för Sydafrikanska viner växer i Sverige
  5. Försäljningen av alkoholfri öl ökar internationellt