Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Cyril Brun

VIN /

Vinmakare, Veuve Clicquot Ponsardin

Cyril Brun föddes 1969 i en by mitt i regionen Champagne. Som barn spenderade han mycket tid i familjens vingårdar. Från sin far och farfar fick han grunden till sin gedigna vinkunskap om vin och vinodling.

Cyril valde att studera oenology och ekonomi på Universitetet i Reims. Han började jobba i familjeföretaget där han hjälpte sin pappa i vinkällaren och tog hand om exportmarknaden.

Efter två år i företaget började ha arbeta på Metro Group i Frankrike. Där var han ansvarig för valet av vin inför ”National Wine Department” samt för utbildningen av säljgrupperna.

Han började arbeta med Veuve Clicquot Ponsardin som vinmakare år 2000. Han arbetar i en grupp tillsammans med källarmästaren Jacques Peters för att arbeta fram den finaste kvaliteten för husets Champagne. Han är bland annat ansvarig för Bouzy Pinot Noir som används i Veuve Clicquots Rosé Champagne.

Cyril har en mycket viktig roll för Veuve Clicquot Ponsardin i de tyskspråkiga länderna, Skandinavien och sydöstra Asien. Han reser regelbundet för att förbättra kunskapen om Veuve Clicquots försäljning gällande de nya årgångsvinerna och för att ge information om vinodling och smaker. Han är också ansvarig för det interna trainee programmet hos Veuve Clicquot.

Relaterade inlägg:

  1. Stéphane Crespel (23.2)
  2. Veuve Clicquot Ponsardin (17.3)
  3. Höj smakupplevelsen med Champagne till maten (16.9)
  4. Se till att fira nyåret på rätt sätt (11.6)
  5. La Grande Dame (8.8)