Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Stéphane Crespel

VIN /

Exportchef, Veuve Clicquot Ponsardin

Stéphane Crespel är 32 år, gift och har två barn. Han kommer från norra Frankrike och har en ekonomiexamen från Nice Sophia-Antipolis skola.

Han har alltid varit engagerad i vin och vinkultur tack vare hans familjs nära kontakt med Bernard familjen från Bourdeaux (sprittillverkare i flera generationer och ägare av Graves Pessac Léognan Domaine de Chevalier.

Stéphane startade sin karriär i dryckesbranschen hos Pernod-Ricard Group (arbetar med sprit, vin och läsk på den franska marknaden). Tack vare hans passion för franska smaker, hans stolthet att representera Frankrike och hans intresse att upptäcka nya länder och kulturer
bestämde sig Stéphane för att arbeta med export av kända franska drycker. Han började sin karriär inom exportområdet med drycken Orangina.

Efter att ha upptäckt exportmarknaden i Europa flyttade han till Krug där han arbetade som exportchef för Vins Finns de Champagne i ett år. Därefter började han arbeta för Veuve Clicquot Ponsardin vilket inkluderar Veuve Clicquots wines och Cloudy Bay/Cap Mentelle samtidigt som han fortsatte att arbeta för Krug.

Idag är Stéphane ansvarig för norra, centrala och östra Europa, medelhavsområdet samt mellanöstern. Som marknadsansvarig på Veuve Clicquot är hans specialområden söta viner så som Yellow Label Sec, Demi-Sec och Rich Reserve Vintage.

Relaterade inlägg:

  1. Cyril Brun (17)
  2. Veuve Clicquot Ponsardin (12.1)
  3. Höj smakupplevelsen med Champagne till maten (11)
  4. La Grande Dame (5.1)
  5. Se till att fira nyåret på rätt sätt (4.7)