Information om ICAs julsatsning 2010

ICA presenterar årets julprodukter och färsk julstatistik

Snart är julen här! Uppdukat hos ICA finns allt du behöver till ditt julbord; från julmust, pepparkakor och julskinka till nyheter som julkyckling och pepparkaksfil. En undersökning ICA låtit göra visar att 99 % av de tillfrågade kunderna firar jul, 95 % äter ett traditionellt julbord på julafton och 45 % handlar all sin julmat i en och samma butik*.

När ICAs kunder får välja tre favoriter de inte kan vara utan på julbordet svarar 8 av 10 julskinkan, hälften väljer sillen och 35 % Janssons frestelse. I åldrarna 21-30 år hamnar julmusten på en andra plats med 43 %. Endast 7 av 100 väljer dopp i grytan, 5 av 100 Ris á la Malta och 40 % skulle gärna slippa lutfisken. Rätter som lagas hemma i störst utsträckning är Janssons Frestelse (98 %) följt av dopp i grytan (89 %) och köttbullar (87 %). ICA har ett brett sortiment för julbordet, håll utkik efter produkter med ICAs juldesign så hittar du allt du behöver.

– ICA har allt som behövs till det traditionella julbordet, och handlar man ICAs egna varor räcker pengarna till mer julklappar. I år har flera varor i ICAs egna sortiment fått en ny juldesign och på några produkter har vi också utvecklat nya julsmaker, säger Magnus Wikner, Marknadsdirektör, ICA Sverige AB.

ICAs egna julsortiment

Julsortimentet med ICAs egna varor består av 88 unika produkter som spänner sig över de flesta kategorier med fokus på färskvaror. I sortimentet finns helt nya julprodukter, produkter som funnits tidigare jular samt befintliga produkter från ICAs sortiment. Två av årets nyheter är pepparkaksfil och julkyckling.

Pepparkaksfil – en filmjölk smaksatt med kanel och pepparkakskrydda. Ät den till frukost eller använd filen till julens desserter.

Julkyckling – hel, färsk och färdigkryddad med juliga smaker som kanel, kardemumma, ingefära och apelsin, bara att stoppa in i ugnen för tillagning.