Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tips på hur du brygger öl hemma

ÖL /

Gillar du att ha spännande projekt hemma och kanske även är ett stort fan av öl? Idag finns det enkla sätt för att komma igång med ölbryggning hemma. Det är inte bara roligt utan även lärorikt på många sätt.

Häng med för att lära dig mer om hur du kommer igång med att brygga öl på hemmaplan. Det är inte så svårt som du kanske tror!

Kul hobbyprojekt hemma

Att brygga öl på egen hand är en hobby som vuxit rejält på senare år i Sverige. Det är spännande och lärorikt på samma gång. Om du tycker om att dricka öl och dessutom är på jakt efter ett nytt hemmaprojekt är det här något för dig. Det finns smarta tjänster och butiker på nätet där du lär dig mer om ölbryggning hemma med flera olika spännande recept.

Under Corona började allt fler intressera sig för att brygga öl hemma:

”Intresset för hemmabryggande har ökat under pandemin. Det märks inte minst på antalet sålda hemma-bryggverk.”

Ett tips är att brygga öl tillsammans med några vänner och göra det till en kul aktivitet tillsammans med andra. Dessutom blir det betydligt billigare om ni brygger ert egna öl till festen än köper i butik.

Lagar och regler för ölbryggning

I Sverige är det lagen om tillverkning av drycker som reglerar hur du får brygga alkoholbaserad öl i hemmet. Du behöver inget tillstånd för ölbryggning hemma, men du får inte sälja drycken. För att göra det sistnämnda behöver du tillstånd från Skatteverket och betala alkoholskatt på det bryggda ölet.

Relaterade inlägg:

  1. Bartenderns bästa tips
  2. Tips på mat vid en babyshower
  3. Tips för en lyckad grillfest
  4. Fakta veteöl
  5. Opastöriserad Pilsner Urquell serveras på Soldaten Svejk