Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ristorante Pizza ger tid för njutning i vardagen

MAT /

Tunn och frasig botten, rikligt med fyllning

Nu lanseras Ristorante Pizza, en produktserie frysta pizzor som idag är en storsäljare över hela Europa. Ristorante Pizza är speciellt känd för sin frasiga och tunna botten, rikliga fyllning och smak. Känslan av en hemmagjord pizza och nybakad pizza från pizzerian på samma gång. Med den enkla tillagningen kan tiden som sparas istället ägnas åt familjen, kompisen eller kärleken.

Ristorante Pizza är en matig pizza som finns i ett stort antal varianter. Tillagningen är enkel och tar endast 10–12 minuter i ugn. Med de fem olika sorterna Prosciutto, Mozzarella, Salame, Pollo och Hawaii erbjuder Ristorante en pizza för många tillfällen i vardagen. Till exempel för grabbarnas pokerkväll, till tjejmiddagen eller för myskvällen med familjen.

– Den enkla tillagningen och tillgängligheten, eftersom den går bra att lagra i frysen, gör att Ristorante Pizza är ett perfekt alternativ när tiden är knapp och man vill hinna med sina måsten och ändå vill njuta av en god måltid, säger Tony Eriksson, VD, Dr. Oetker Sverige.

I Sverige är den totala pizzamarknaden stor och svensken är kräsen när det gäller sin pizza. Det ska vara tunn botten och en fyllning som erbjuder en stor variation. I Europa äter man fryst pizza för 11,2 miljarder kronor per år. Svensken föredrar dock fortfarande att handla sin pizza på pizzeria och gör det så ofta som nio av tio gånger. Nu kommer det ett alternativ som lever upp till konsumenternas önskemål.

– Det har varit en utmaning att ta fram en fryst pizza som lever upp till samma nivå som en bra nybakad pizza från pizzerian och en hemmagjord. Med Ristorante Pizza får du samma kvalitets- och smakupplevelse eftersom den tillagas med råvaror av högsta kvalitet och fryses direkt efter produktionen, fortsätter Tony.

Ristorante Pizza finns tillgängliga i ICA:s butiker från och med mars. Pizzorna väger mellan 320–355 gram beroende på variant och kostar cirka 25 kronor.

Om Dr Oekter
Dr. Oetker ingår i Oetker-Gruppen som är en familjeägd koncern i fjärde generationen. Med cirka 47 miljarder kronor i omsättning och drygt 18 000 anställda världen över är företaget en av de största aktörerna på den europeiska livsmedelsmarknaden. Dr. Oetker står bakom en rad etablerade varumärken runt om i Europa. Produktsortimentet innefattar kategorier som bland annat fryst pizza, müsli, bakprodukter (bakpulver och vaniljsocker), bak- och dessertmixer, sylt- och saftningsprodukter, snacks, mejeriprodukter, honung och fiskrätter. Det svenska dotterbolaget, Dr. Oetker Sverige AB, etablerades i 2003 då bak- och dessertsortimentet från Santa Maria AB togs över.

Relaterade inlägg:

  1. Ristorante Pizza i fem smaker – för fem tillfällen
  2. Bisca Bite Size är en ren njutning
  3. Personlig njutning med portionsförpackade glassar
  4. Fakta om Dr. Oetker Sverige
  5. Intermezzo Quick – ett nytt varmt mellanmål för folk i farten