Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Bisca Bite Size är en ren njutning

MAT /

Kakhyllan utökas med två fräscha smaker – blåbär och citron

Nu till våren lanserar Bisca sin populära Bite Size i sommarsmakerna citron och blåbär. Kakorna är smaksatta med riktiga blåbär och äkta citronsaft.
Redan idag är de små fyrkantiga portionsbitarna en favorit hos många; en mjuk kaka i lagom storlek som är täckt med glasyr och som finns i flera olika smaker.

Bite Size Citron och Bite Size Blåbär är lätta och fräscha i smaken, sedan tidigare finns i sortimentet de tre smakerna Brownie, Caramel Brownie och Choco Mazarin där Brownie är den riktiga storsäljaren.
Bite Size är framtagna för att ge njutning i lagom mängd, något som efterfrågas av den växande skara konsumenter som vill äta sunt och balanserat och unna sig något gott emellanåt.

För en nybakad känsla värms bitarna 30 sekunder i mikrovågsugnen. För tillfällen som kräver det lilla extra serveras Bite Size Citron förslagsvis med vispad grädde smaksatt med citron, toppa med citronmeliss och strö över lite florsocker för en sista touch. Bite Size Blåbär är mycket god tillsammans med vaniljglass.

– Bite Size är perfekt för alla tillfällen då man inte har tid att baka, men ändå vill bjuda sig själv eller sina gäster på något riktigt gott som smakar hembakat. Att kakorna säljs i lagom stora portionsbitar är mycket uppskattat av våra konsumenter då många gärna vill unna sig något extra emellanåt utan att lockas till att ta en för stor bit, säger Jessika Höglund, Marknadsansvarig Bisca Sverige.

Kakor och transfetter
Det råder en debatt kring transfetter i färdiga livsmedel och dess negativa effekt på vår hälsa. I Sverige finns idag inget krav på livsmedelsproducenter att redovisa om en produkt innehåller transfetter, men med lite kunskap kan man utläsa om en produkt kan innehålla transfetter. Beteckningen ”delvis härdat fett” innebär att det kan ingå transfett av varierande mängd i produkten. Står det ”fullhärdat fett”, vilket innebär fett som har härdats fullt ut, innehåller produkten inte transfett.

I Danmark, där Bisca har sin produktion, infördes redan 2004 en gräns på högst 2 gram industriellt framställda transfettsyror per 100 gram fett i livsmedel. Bisca tar det ett steg längre och använder över huvud taget inte transfetter i sin produktion av kakor och kex.

– Vi erbjuder produkter av hög kvalitet som ger njutning och använder inga transfetter i produktionen. Varje dag förser vi tusentals konsumenter med kakor och kex och vi är även kunglig hovleverantör i Danmark, två kvalitetsstämplar som vi är mycket stolta över, fortsätter Jessika.

Bite Size säljs i dagligvaru- och servicehandeln över hela landet. Bite Size Citron lanserades i februari 2007 och Bite Size Blåbär lanseras under april 2007. Bite Size säljs i förpackningar om 10 fyrkantiga bitar à 20 gram, cirkapris 16 kronor.

Kort om Bisca AB
Bisca är ett danskt företag som grundades 2000, det är Skandinaviens största tillverkare av kex och i Danmark är företaget kunglig hovleverantör. Produktionen sker i Stege, Danmark. I Sverige säljer Bisca flertalet av sina egna produkter (Bite Size, Smörgåskex, Franska Våfflor etc) samt varumärken som Maryland Cookies, McVities, Oreo och Ritz.

Relaterade inlägg:

  1. Produktfakta och sortiment Bite Size från Bisca
  2. Ristorante Pizza ger tid för njutning i vardagen
  3. Personlig njutning med portionsförpackade glassar
  4. Företagsfakta – Bisca
  5. Charkulätts sortiment med korvar och pålägg