Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

P55 – Snygg i hyllan och god i glaset

SPRIT /

Med sval design och het smak lanseras nu den klassiska ”lakrits-shoten” i modern tappning. P55 Lakrits är den första produkten under det nya, svenska shot-varumärket P55.
Shotens popularitet växer sig allt starkare i Sverige. Fenomenet märks tydligt, såväl i hemmamiljö som i landets alla barer.

P55 Lakrits är den första produkten att lanseras under det svenska spritvarumärket P55 som tar det glada 90-talets tokroliga koncept ”Candy Shots” in i 2000-talet på ett stilfullt sätt. Smaksatt med äkta lakritsrot, har P55 Lakrits en genuin smak av söt- och saltlakrits som påminner om mångas favoritgodis Salta Fiskar. P55 Lakrits ska shotas precis som den är – gärna i ett kylt shotglas.

P55 Lakrits är snyggt omsluten av en stilrent designad flaska med en avskalad etikett i svart och silver. Utgångspunkten i förpackningsdesignen har varit att kombinera ett stabilt och självsäkert designuttryck i flaskan med ren, skandinavisk minimalism i art-work, färg och etikettmaterial.

– Shoten har sitt ursprung i den klassiska svenska snapsen eller ”supen”. Med P55 vill vi på ett stilfullt sätt föra detta konsumtionsbeteende till en ny nivå in i 2000-talet. Vidare är svenskar ett av de folk som konsumerar mest smågodis i hela världen – följaktligen är det naturligt att shots med sötare och smakrikare karaktär är mycket populärt, säger Peter Carlson, Cariel Spirits grundare.

Nästa smak i P55-familjen är redan under utveckling och lanseras inom kort.

P55 Lakrits lanseras på samtliga Systembolag den 1 april 2008.
Artikelnummer: 704, pris: 169 kronor, 50 cl, alkoholhalt: 32 %.
P55 kommer också att finnas på Sveriges krogar, klubbar och restauranger.

Relaterade inlägg:

  1. Lavazza lanserar en enkel och snygg espressomaskin för hemmabruk (16.8)
  2. Fortant Syrah Rosé – snygg, god och populär (16.5)
  3. Sortiment Rémy Martin (4.7)
  4. Svenskarna först i Europa att få prova Smirnoff Blueberry (4.1)
  5. Färdigblandade drinkar på flaska en trend som växer (3.8)