Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Liten och naggande god

FIKA /

Mini-Snäckor – den lilla kanelbullen med den stora smaken
Bageri Skogaholm lanserar svenskarnas fikafavorit i modern tappning. Nykomlingen
Mini-Snäckor är en mindre variant av den klassiska kanelbullen – liten och rund med krämig kanelfyllning och pärlsocker på toppen. Mini-Snäckor är perfekta för sommarens alla fikastunder; på stranden, i parken, i båten eller hemma på balkongen och säljs i en smidig återförslutningsbar påse.

Under en längre tid har intresset för exotiska smaker varit stort inom livsmedel, och produkter med ett extra stort format har lanserats. Men nu har de klassiska smakerna och det mindre formatet fått renässans. Fikabröd och desserter såväl som mat serveras allt oftare i små portioner för att ge möjligheter till njutning av flera smaker under samma måltid.

På fikafronten är det senaste tillskottet Mini-Snäckor. Det är kanelbullar i mindre format med klassisk smak och utseende, helt i linje med de rådande fikabrödstrenderna.

Vi svenskar älskar kanelbullen med sitt krämiga inre och den vackra toppen med pärlsocker. Men en stor bulle kan kännas för mäktig om man vill prova flera godsaker från kakfatet, eller är nöjd med en munsbit. Därför efterfrågar många en mindre variant. Skulle den första bullen inte stilla suget finns det ju inget som hindrar att man äter en till, säger Sabine Remling, produktchef på Lantmännen Färskbröd.

I var mans väska
Mini-Snäckorna passar utmärkt till alla fikastunder; med barnen på stranden, med kollegorna i vårsolen eller vännerna på en picknick. Mini-Snäckorna är förpackade i en helt ny påse som man enkelt öppnar med ett ryck och sedan lätt kan återförsluta. Varje förpackning innehåller 12 bullar.

Alla har väl varit med om förpackningar som går sönder helt när man öppnar dem, och bullar som rullat runt i botten av väskan när man kommer hem. Men nu är det slut med nedsmulade väskor då den nya påsen enkelt återsluts och du tryggt kan bära med dig bullarna som blev kvar i såväl bad- som handväska eller picknickkorg, fortsätter Sabine Remling.

Bageri Skogaholms Mini-Snäckor lanseras under april 2008. De bakas helt utan färgämnen och konserveringsmedel och har en hållbarhet på sju dagar. Förpackningen väger 290 g och innehåller 12 stycken bullar/påse. Cirkapris: 19 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Kom i form efter jul och nyår
  2. Lätt broccolisoppa
  3. Ett nytt oemotståndligt snacks
  4. Personlig njutning med portionsförpackade glassar
  5. Två nyheter på chokladfronten