Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Grillade hösträtter visar Ravenswoods bästa sida

VIN /

Amerikanska Ravenswood tillverkar vin i Sonoma i Kalifornien och är världsledande på att tillverka kvalitetsviner gjorda på druvan Zinfandel – den druva vi förknippar allra mest med Kalifornien.
Det är kraftiga röda viner som passar extra bra till grillat och till mustiga kötträtter.
Det är inte för inte som Ravenswoods slogan lyder ”No wimpy wines” – ”inga blaskiga viner”.

Bibendum har nyligen börjat arbeta med Ravenswood på den svenska marknaden och för att visa hur vinet kommer bäst till sin rätt har man samarbetat med amerikanska grillföretaget Weber och tagit fram ett antal grillrecept. Samtliga recept är baserade på råvaror som är aktuella under hösten. För det är inga problem att grilla hela året med en kvalitetsgrill som har lock.

– Ravenswood Vintner´s Blend Zinfandel är ett kraftigt, kryddigt vin med en härlig söt fruktighet, nästan lite ”syltig”, och med inslag av ekfat, säger Lotta Andrén, produktchef för Ravenswood på Bibendum. Det gör att vinet passar perfekt till grillat och till kraftiga kötträtter. De grillade rätter vi har tagit fram har alla ett inslag av kryddighet och sötma som gör att de balanserar vinets karaktär på ett utmärkt sätt.

Internationellt är Ravenswood känt för att vara världsledande på kvalitetsviner gjorda på druvan Zinfandel, den druva som mest förknippas med Kalifornien. Men Ravenswood är också känt för sin okonventionella kaxighet, något som i den konservativa vinbranschen gjort producenten extra välkänd. Att använda en slogan som ”No wimpy wines” är till exempel inget som skulle förekomma bland vinhusen i Europa.

Kort om Ravenswood
Amerikanska Ravenswood grundades 1976 av svenskättligen Joel Peterson och Reed Foster. Efter att vid starten ha fått tjata sig till att köpa druvor från de lokala odlarna för att producera eget vin är man nu världsledande på kvalitetsviner gjorda på druvan Zinfandel. Idag exporterar man till hela världen och företaget har 70 anställda. I vinbranschen är Ravenswood känt både för sitt vin och för sin okonventionella kaxighet.

På Systembolaget
Ravenswood Vintner´s Blend Zinfandel
Artikelnr: 26001
Pris: 129 kronor
Alkoholhalt: 13,5 procent

Relaterade inlägg:

  1. Grillade rödbetor (18)
  2. Sveriges bästa mathistoria! (14.3)
  3. Bartenderns bästa tips (14.3)
  4. Så fixar du höstens bästa drinkar (14.2)
  5. Karlsson’s GOLD utsedd till en av världens bästa spritsorter 2008 (13.6)